The Telegraph: Türkiye enerjide büyük fırsatlar sunuyor

The Telegraph: Türkiye enerjide büyük fırsatlar sunuyor

Türkiye, yenilenebilir enerji ve teknoloji alanında Birleşik Krallık işletmeleri için dev fırsatlar sunuyor

A+A-

Ünlü İngiliz Gazetesi The Telegraph’da Rob Waugh imzalı haberde, Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve teknoloji alanında Birleşik Krallık işletmeleri için büyük fırsatlar sunduğu belirtildi. Habere göre, Türkiye, 2035 yılına kadar enerji sektörünü çeşitlendirmek ve modernize etmek için iddialı hedef koyduğu belirtilirken, bu hedeflerin İngiliz şirketler için büyük fırsatlar barındırdığı ifade edildi.

Haberde şu değerlendirme bulunuldu.

‘’Türkiye'nin açıkladığı yeni Ulusal Enerji Planı, 2035 yılına kadar ülkenin enerji sektörünü çeşitlendirmek ve modernize etmek için iddialı hedefler ortaya koyuyor ve açık deniz rüzgarından 5 GW, elektrolizden 5 GW üretmeyi ve 7,5 GW batarya depolama kapasitesi yaratmayı amaçlıyor.

Bu hedeflere ulaşmak için Türkiye yenilenebilir enerji alanında uzmanlık arıyor. İngiliz tedarikçiler, açık deniz ve kara rüzgar jeneratörleri ve batarya teknolojisinde büyük deneyime sahip.

Birleşik Krallık Hükümeti aynı zamanda Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olan ve tam kapasiteye ulaştığında iki milyon haneye enerji sağlayabilecek Kalyon Karapınar fotovoltaik santralinin de önemli bir destekçisi oldu. Birleşik Krallık'ın ihracat kredi kuruluşu UK Export Finance tarafından kredi garantisiyle desteklenen bu öncü enerji girişimi, İngiliz işletmelerinin Türkiye'nin yeni gelişmekte olan yenilenebilir enerji sektörünün her kademesinde yer almasının önünü açacaktır’’

İlgili Haberler