HSBC Yatฤฑrฤฑm THY iรงin Endeks รผzerinde getiri tavsiyesi ile 8.6 TL hedef fiyat Pegasus iรงin ise Endekse paralel getiri ve 31.75 TL hedef fiyat belirledi. THY 6.67, Pegasus 28.75 TL’den iลlem gรถrรผyor
Raporda ลu deฤerlendirme yapฤฑldฤฑ:
“Irakโtaki son geliลmelerin kapsamฤฑmฤฑzdaki CEEMEA Bรถlgesi havayolu ลirketleri รผzerindeki potansiyel etkilerini inceledik. Kรถrfez, Tรผrkiye ve Rusyaโyฤฑ kapsayan bรถlgede kapsamฤฑmฤฑzdaki dรถrt ลirketin (Tรผrk Hava Yollarฤฑ, Pegasus, Aeroflot ve Air Arabia) Irakโtaki geliลmeler sonucu maruz kaldฤฑฤฤฑ risklerin yolcu trafiฤinden รงok petrol fiyatlarฤฑ aรงฤฑsฤฑndan deฤerlendirilmesi gerektiฤini dรผลรผnรผyoruz.
Bu dรถrt havayolunun sunduklarฤฑ toplam koltuk kapasitesi iรงinde Irakโฤฑn payฤฑ %3โรผn altฤฑnda bulunuyor (THY iรงin %1 civarฤฑnda, Pegasus iรงin %1โin altฤฑnda, Air Arabia iรงin %3 civarฤฑnda, Aeroflotโun ise direk uรงuลu bulunmuyor). รte yandan, havayollarฤฑ iรงin en รถnemli maliyet kalemlerinden jet yakฤฑtฤฑ (toplam maliyetler iรงinde ortalama payฤฑ %40) petrol arzฤฑna iliลkin endiลeler nedeniyle artฤฑล riski iรงermektedir.
Nitekim son 10 gรผn iรงinde Brent petrol fiyatฤฑ ton baลฤฑna %5 civarฤฑnda yรผkselmiลtir. Yaptฤฑฤฤฑmฤฑz duyarlฤฑlฤฑk analizine gรถre petrol fiyatฤฑndaki %10 deฤiลim, takibimizdeki ลirketlerin esas faaliyet karฤฑnda %7 ila %15 (THY iรงin %15, Pegasus iรงin %9), hisse deฤerlemelerinde ise %3 ila %6 (THY iรงin %6, Pegasus iรงin %4) deฤiลime neden olmaktadฤฑr. Raporda yer alan tablolarda tahmin ve deฤerlemelerin yolcu sayฤฑsฤฑ ve petrol fiyatฤฑ deฤiลimine olan duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ bulunmaktadฤฑr. Takibimizdeki dรถrt ลirket iรงin hedef fiyat, tahmin ve tavsiyelerimizde deฤiลiklik bulunmamaktadฤฑr.
Tรผrk Hava Yollarฤฑ iรงin 8.6 TL hedef fiyat ile โEndeksin รzerinde Getiriโ, Pegasus iรงin 31.5 TL hedef fiyat ile โEndekse Paralel Getiriโ tavsiyemiz bulunmaktadฤฑr. Havacฤฑlฤฑk sektรถrรผ ลirketleri iรงin (karlฤฑlฤฑk ve tavsiyeler aรงฤฑsฤฑndan) baลlฤฑca yukarฤฑ yรถnlรผ riskler petrol fiyatlarฤฑnda kalฤฑcฤฑ dรผลรผล, rekabet ve fiyatlama koลullarฤฑnฤฑn olumluya dรถnmesi, arz-talep dengesinin talep yรถnรผnde gรผรงlenerek doluluk oranlarฤฑ ve marjlara olumlu yansฤฑmasฤฑ, baลlฤฑca aลaฤฤฑ yรถnlรผ riskler ise bu faktรถrlerin tersi yรถnรผndeki geliลmeler ve terรถr, bulaลฤฑcฤฑ hastalฤฑk ve sosyoekonomik/jeopolitik dengesizlikler gibi dฤฑล etkenlerin havayolu yolcu trafiฤini olumsuz etkilemesi olacaktฤฑr.”







