THY tarihinin en büyük uçak alımını yapmaya hazırlanıyor

THY tarihinin en büyük uçak alımını yapmaya hazırlanıyor

Türk Hava Yolları (THY), 355 yeni uçak siparişi için Airbus ile görüşüyor. Bu alım gerçekleşirse THY, kurulduğu günden bu yana en büyük uçak alımını yapmış olacak.

A+A-

Türk Hava Yolları Cumartesi günü Airbus ile 355 yeni uçak siparişini görüşmek üzere bir araya geldi. İstanbul'da gerçekleşen görüşmede, Türk Hava Yolları yetkilileri 75 adet geniş gövdeli A350-900 ve 15 adet geniş gövdeli A350-1000 uçağının yanı sıra 250 adet dar gövdeli A321neo uçağı ve beş adet A350F kargo uçağının satın alınmasını görüştü.

Tarafların anlaşması halinde sipariş, havayolu şirketinin tarihindeki en büyük sipariş olacak.

Mayıs ayında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Haziran ayında şirketin toplam 600 yeni uçak sipariş etmeyi planladığını ve bunların 10 yıl içinde teslim edileceğini söyledi. Haziran ayında yaptığı açıklamada, siparişin bir kısmının isteğe bağlı olacağını ve nihai siparişin iki ay içinde beklenen hükümet kararına bağlı olacağını söyledi.

Türk Hava Yolları yetkililerinin ayrıca Rolls Royce ile geniş gövdeli A350 uçaklarının motor bakım hizmetleri ve yedek motorları için görüşmeler yaptığı belirtildi.

İlgili Haberler