THY yıl sonu karını aşağı revize etti

THY yıl sonu karını aşağı revize etti

Net kârı güçlü artan THY yılsonu satış geliri beklentisini aşağı revize etti

A+A-

kinci çeyrek ve altı aylık net kârı güçlü artan THY , yılın ikinci yarısında kur etkisiyle gelirlerdeki baskının sürmesini beklerken; yıl sonu satış geliri beklentisini ise 12 milyar dolardan 11 milyar dolara revize etti.

THY'nin ikinci çeyrek net kârı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 66 artışla 661.89 milyon lira oldu.

THY tarafından KAP'a açıklanan mali tablolara göre THY'nin aynı dönemdeki satış gelirleri yüzde 11.5 artışla 6.85 milyar lira olarak gerçekleşti.

THY'nin geçen yılın ilk yarısında 171.8 milyon lira olan net kârı bu yılın ilk yarısında 1.04 milyar lira oldu. Altı aylık gelirleri ise yüzde 9 artışla 12.3 milyar liraya yükseldi.

THY, web sitesinde yer alan yatırımcı sunumunda 2015 yılsonu satış geliri beklentisini 11 milyar dolara revize etti. Şirketin önceki beklentisi 12 milyar dolardı.

THY, yılsonu bütçesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, üçüncü çeyrekte iki dini tatilin de etkisiyle daha yüksek talep beklendiğini belirtirken; buna karşın kur baskısının sürmesinin beklendiğine işaret etti.

Değerlendirmede, "2015 ikinci yarı süresince sabit kur altında, gelirlerdeki baskının azalması ancak devam etmesi beklenmektedir. Eylül ayı sonrasında kur etkisinin azalması beklenmektedir" dedi.

Yakıt gideri beklentisini revize eden THY, ton başına 804 dolar olan beklentisini 706 dolara çekti.

Şirket ortalama dolar/TL kur beklentisini 2.37'den 2.68'e;ortalama euro/dolar beklentisini de 1.18'den 1.10'a revize etti.

Şirketin faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, ilk altı ay sonunda EBITDA marjı geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 10.7'den yüzde 13.7'ye; net kâr marjı da yüzde 1.7'den yüzde 8.5'e yükseldi.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.