TikTok’a 345 milyon euro ceza

TikTok’a 345 milyon euro ceza

Avrupa Birliği, TikTok'a çocuk veri ihlalleri nedeniyle 345 milyon avro ceza verdi.

A+A-

Avrupa Birliği'nin düzenleyici kurumu, TikTok'a çocuk veri ihlalleri nedeniyle 345 milyon avro para cezası verdi. İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) tarafından yapılan iki yıl süren bir soruşturmanın sonucunda bu cezayı uygun buldu.

DPC, TikTok'un 18 yaşın altındaki kullanıcılar için kişisel veri işlemleri ve platform ayarlarını GDPR'ye uygun hale getirmesi gerektiğine karar verdi. Ayrıca TikTok'un çocukları korumak için kullanılan yaş doğrulama önlemlerinin yetersiz olduğu ve platformun güvenlik riskleri hakkında yeterince değerlendirme yapmadığı belirlendi.

Cezada, TikTok hesaplarının varsayılan olarak herkese açık olarak ayarlandığı ve ebeveyn-çocuk hesap bağlantısının doğrulanmadığı da vurgulandı. TikTok, cezaya saygı duyduğunu belirtirken, DPC'nin eleştirilerine karşı yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu ceza, AB'nin dijital devlere yönelik sert kısıtlamaları açıklamasından sonra geldi

Çinli teknoloji devi ByteDance'ın bir bölümü olan TikTok, ABD'de 150 milyon ve AB'de 134 milyon kullanıcısıyla gençler arasında son derece popüler.

DPC, Mayıs 2023’te de Meta'yı AB kullanıcı verilerini önceki bir mahkeme kararını ihlal ederek ABD'ye aktardığı için 1,2 milyar euroluk rekor bir para cezasına çarptırmıştı.

İlgili Haberler