Tรผrkiye ฤฐลveren Sendikalarฤฑ Konfederasyonu Baลkanฤฑ (TฤฐSK) รzgรผr Burak Akkol, aralฤฑk ayฤฑnda belirlenecek asgari รผcret rakamฤฑyla ilgili โdengeโ mesajฤฑ verdi.
โBiz yine elimizi taลฤฑn altฤฑna koyacaฤฤฑz. Yine รผรงlรผ imza ile bu sรผreci sonuรงlandฤฑrmak istiyoruz. ฤฐลรงilerimizin, iลรงi sendikalarฤฑmฤฑzฤฑn memnun olmadฤฑฤฤฑ bir durumu arzu etmiyoruzโ diyen Akkol, ลรถyle dedi:
โBununla birlikte iลverenlerin aฤฤฑr maliyetler altฤฑnda ezildiฤi bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari รผcret konusunda yine hem iลรงi konfederasyonlarฤฑmฤฑzla hem devletimizle รงalฤฑลmaya gayret gรถstereceฤiz.โ
Akkol, MESS tarafฤฑndan yedincisi bu yฤฑl Divan Kuruรงeลmeโde dรผzenlenen โฤฐล Gรผvenliฤinin Yฤฑldฤฑzlarฤฑ รdรผl Tรถreniโnde, rapor yerine icraat odaklฤฑ รงalฤฑลmalar yรผrรผttรผklerini belirterek, yeni nesil sendikacฤฑlฤฑk anlayฤฑลฤฑyla รงalฤฑลma hayatฤฑna deฤer katmaya devam ettiklerini sรถyledi.
Aralฤฑk ayฤฑnda baลlayacak asgari รผcret gรถrรผลmelerine de deฤinen Akkol, โSon รผรง asgari รผcret artฤฑลฤฑnda iลรงi, iลveren ve hรผkรผmet olarak kararฤฑn altฤฑna รผรงlรผ imza attฤฑk. Bu hem iลveren hem iลรงi hem de hรผkรผmet tarafฤฑ razฤฑ demekโ dedi.
โBiz yine elimizi taลฤฑn altฤฑna koyacaฤฤฑz. Yine รผรงlรผ imza ile bu sรผreci sonuรงlandฤฑrmak istiyoruzโ diyen Akkol, ลรถyle devam etti:
โฤฐลรงilerimizin, iลรงi sendikalarฤฑmฤฑzฤฑn, iลรงi konfederasyonlarฤฑnฤฑn memnun olmadฤฑฤฤฑ, iลletmelerimizde huzursuzluฤun olduฤu bir durumu arzu etmiyoruz.
Bununla birlikte iลverenlerin aฤฤฑr maliyetler altฤฑnda ezildiฤi bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari รผcret konusunda yine hem iลรงi konfederasyonlarฤฑmฤฑzla hem devletimizle รงalฤฑลmaya gayret gรถstereceฤiz.โ







