FED tutanaklarฤฑnฤฑn aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan dolar kurunda hafif yรผkseliล gรถrรผlse de 5.15 bandฤฑndaki seyir devam ediyor. Ayฤฑn son gรผnรผnde, 30 Kasฤฑm sabahฤฑ dรถviz kurlarฤฑnda dolar 5.1586, euro ise 5.8839 TL’de
ABD Merkez Bankasฤฑ(Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell, Fed’in politika faizinin ลu anda saฤlฤฑklฤฑ ABD ekonomisini ne hฤฑzlandฤฑran ne de frenleyen seviye tahminlerinin “hemen altฤฑnda” olduฤunu belirterek, yatฤฑrฤฑmcฤฑlara gรผรงlรผ bir iyimserlik saฤladฤฑ.
Birรงok yatฤฑrฤฑmcฤฑ Powell’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ Fed’in รผรง yฤฑllฤฑk sฤฑkฤฑlaลtฤฑrma dรถngรผsรผnรผn sona yaklaลmakta olduฤunun sinyali olarak nitelendirdiler.
Geliลmekte olan รผlkeler arasฤฑnda en iyi performansฤฑ gรถsteren TL’nin pozitif ayrฤฑลmasฤฑndaki bir diฤer neden olarak da, Eylรผl’den bu yana TCMB’nin uyguladฤฑฤฤฑ sฤฑkฤฑ para politikasฤฑ ve dฤฑล iliลkilerdeki iyileลmeye dikkat รงekiliyor.
Uzmanlar, kรผresel konjonktรผrรผn destekleyici olduฤu, dฤฑล iliลkilerde pรผrรผz รงฤฑkmadฤฑฤฤฑ ve para politikasฤฑnda sฤฑkฤฑ duruล sรผrdรผฤรผ sรผrece koลullar TL aรงฤฑsฤฑndan pozitif olacaฤฤฑ gรถrรผลรผnde.
Piyasalarda izlenen bir diฤer geliลme ise Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn G20 liderler zirvesi iรงin gittiฤi Arjantin’deki temaslarฤฑ ve ticaret savaลฤฑndaki geliลmeler.
รin ve ABD liderleri Cumartesi gรผnรผ gรถrรผลecek.







