GEรEN ay ฤฐstanbul Kayabaลฤฑโda dar ve orta gelirli vatandaลlar iรงin 1892 konutu kurayla satฤฑลa sunan TOKฤฐ 39 bini aลkฤฑn talep alฤฑnca yeni bir sosyal konut hamlesi baลlatmaya karar verdi. 20 kat talep alan evlerin sahiplerini bulduฤunu belirten TOKฤฐ Baลkanฤฑ Ergรผn Turan, โลimdi de yeniden ฤฐstanbulโda dar gelirli vatandaลlarฤฑmฤฑz iรงin 1500 konutu satฤฑลa sunacaฤฤฑz. Baลvurular altฤฑ ay iรงerisinde baลlar. Vatandaลฤฑmฤฑzฤฑ kira รถder gibi ev sahibi yapacaฤฤฑzโ dedi. Kayabaลฤฑโnda yer alacak konutlarฤฑn fiyatฤฑnฤฑn 150 bin liradan, taksitlerin ise 600 liradan baลlamasฤฑ bekleniyor.
Piyasa koลullarฤฑnda ev sahibi olmasฤฑ gรผรง olan dar ve orta gelirli vatandaลlar iรงin yฤฑllardฤฑr รถnemli projeler geliลtirdiklerini vurgulayan TOKฤฐ Baลkanฤฑ Turan, โรretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaลlarฤฑmฤฑza dรถnรผk konut projelerimiz oluลturuyor. Amacฤฑmฤฑz hiรง konut sahibi olmamฤฑล vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑ konut sahibi yapmaktฤฑr. Anadoluโda olduฤu gibi ฤฐstanbulโda da konut รผretimimize hฤฑzla devam ediyoruzโ dedi.
TOKฤฐโnin son 14 yฤฑllฤฑk sรผre iรงinde รผrettiฤi konutlarฤฑn yรผzde 85โinin hiรง konut sahibi olmamฤฑล vatandaลlara yรถnelik sosyal konut niteliฤinde olduฤunu vurgulayan Turan, โSon yฤฑllarda รผrettiฤimiz konutlarฤฑn ise yaklaลฤฑk yรผzde 95โi sosyal konuttur. Bu konutlar รถncelikle dar ve orta gelir dรผzeyindeki vatandaลlarฤฑmฤฑza verilmektedir. Bu gruplarฤฑn iรงerisinde engelliler, ลehit aileleri ve maluller ile emekliler iรงin ayrฤฑ bir kontenjan ayฤฑrฤฑlmฤฑล durumdadฤฑrโ dedi.
14 yฤฑlda 805 bin konut
TOKฤฐโnin 1984 yฤฑlฤฑnda kurulduฤunu fakat 2002 yฤฑlฤฑna kadar 19 yฤฑlda sadece 43 bin 145 konut รผretebildiฤini belirten Turan, ลunlarฤฑ sรถyledi: โTรผrkiyeโde ki konut sorunu รงรถzmek iรงin kurulan bir idare olan TOKฤฐ, bu yฤฑllar aralฤฑฤฤฑnda, kentsel dรถnรผลรผm, sosyal donatฤฑlar, eฤitim kurumlarฤฑ, stadyumlar, hastaneler inลa ederek her alanda Tรผrkiyeโnin geliลmesine katkฤฑ saฤlamฤฑลtฤฑr. 1984-2002 yฤฑllarฤฑ arasฤฑnda 43 bin konut รผretebilen idaremiz, 2002 yฤฑlฤฑndan bugรผne gelindiฤinde 805 bin konut รผreten bir idareye dรถnรผลmรผลtรผr. 19 yฤฑlda sadece 43 bin konut รผreten bir idareden, her yฤฑl yaklaลฤฑk 65 bin konut รผreten bir idare konuma geldik. Artฤฑk sadece nicelik deฤil nitelik anlamฤฑnda da kendimizi yenileyerek รผlkemizin ihtiyaรงlarฤฑna cevap vermeye devam ediyoruz.โ







