Enerji maliyetleri ve zayฤฑf Japon Yeni, Tokyo’da รงekirdek tรผketici fiyat endeksinin eylรผlde, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla yรผzde 2,8 yรผkselmesine yol aรงtฤฑ.
ฤฐรงiลleri ve ฤฐletiลim Bakanlฤฑฤฤฑ verilerine gรถre, deฤiลken taze gฤฑda รผrรผnleri hariรง tutulduฤunda baลkent Tokyo bรถlgesinde enflasyon 13 aydฤฑr yรผkseliลini sรผrdรผrรผyor.
Enerji maliyetleri ve zayฤฑf Japon Yeni, Japonya’nฤฑn baลkenti Tokyo’da รงekirdek tรผketici fiyat endeksinin (CPI) eylรผlde, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine oranla yรผzde 2,8 artmasฤฑna neden oldu. Bu oran, vergi artฤฑลlarฤฑ hariรง tutulduฤunda Tokyo bรถlgesinde son 30 yฤฑlda en yรผksek hฤฑzda enflasyon artฤฑลฤฑ olarak kayda geรงti.
Verilere gรถre en son Nisan 1992’de รงekirdek CPI artฤฑลฤฑ yรผzde 2,9 olmuลtu.
Enflasyon artฤฑลฤฑnฤฑn en bรผyรผk nedenleri arasฤฑnda, enerji maliyetlerinin รถnceki yฤฑla kฤฑyasla yรผzde 24,2 yรผkselmesi gรถsteriliyor.
Dรถviz kurlarฤฑ karลฤฑsฤฑnda Japon Yeni’nin 1998 sonrasฤฑ en bรผyรผk deฤer kayฤฑplarฤฑnฤฑn da enflasyonu tetiklediฤine dikkat รงekiliyor.







