Toyota, hidrojenden güç alan yarış otomobili konseptini tanıttı

Toyota, hidrojenden güç alan yarış otomobili konseptini tanıttı

Toyota, Le Mans 24 Saat için tasarlanan hidrojen yarış otomobili konseptini tanıttı.

A+A-

Modern elektrikli araçlar uzun şarj süreleri nedeniyle dayanıklılık yarışları için pek pratik değil, ancak Toyota'nın bu noktada yeni bir alternatifi olabilir. Gazoo Racing birimi, Le Mans 24 Saat yarışının yeni hidrojenli otomobil kategorisinde yarışmak üzere tasarlanan GR H2 Racing Concept'i tanıttı. Otomobil üreticisi teknik özellikleri açıklamıyor, ancak cazibesi açık: bu, yarışa daha fazla zaman ayırabilecek ve daha az zaman doldurabilecek emisyonsuz bir otomobil.

Toyota yarışa hazır bir GR H2'nin piste çıkıp çıkmayacağını ya da ne zaman çıkacağını söylemiyor. Marka, makinenin "gelecekteki rekabet" için üretildiğini söylüyor. 

Şirket düşük ve sıfır emisyonlu motor sporlarına yabancı değil. Marka 2021'den beri Japonya'nın Super Taikyu Serisinde hidrojen motorlu bir Corolla ile yarışıyor ve GR010 hibrit hiper otomobili geçen yılki Le Mans'ta ilk iki genel podyum sırasını aldı. GR H2 gibi amaca yönelik üretilmiş bir hidrojen otomobili, şirketin stratejisinin bir uzantısı.

Duyuru Toyota için hassas bir zamanda geldi. Marka, hibrit ve hidrojenli otomobiller lehine bu segmente yıllarca direndikten sonra odağını elektrikli araçlara kaydırıyor. Aynı zamanda yeni CEO Koji Sato hidrojenin "uygulanabilir bir seçenek" olarak kaldığından emin olmak istiyor. GR H2, Toyota'nın bu ikilemi nasıl ele aldığına dair bir ipucu olabilir: bZ4X ve Lexus RZ gibi EV'lerde ısrar eden binek otomobil pazarına kur yaparken, yarış ve kamyon taşımacılığı gibi hızlı duruşların önemli olduğu kategorilerde hidrojen kullanmaya devam edebilir.

İlgili Haberler