Temsilciler Meclisi, ฤฐran ile olasฤฑ bir savaลฤฑn finansmanฤฑnฤฑ engelleyen tasarฤฑyฤฑ onayladฤฑ
ABD Temsilciler Meclisi, “ฤฐran ile olasฤฑ bir savaลฤฑn finanse edilmesinin engellenmesini รถngรถren” yasa tasarฤฑsฤฑnฤฑ kabul etti.
Demokratlarฤฑn รงoฤunlukta olduฤu Temsilciler Meclisi Vekili Ro Khanna tarafฤฑndan sunulan sรถz konusu tasarฤฑ, 175’e karลฤฑlฤฑk 228 oyla onaylandฤฑ.
Genel kurulda yapฤฑlan oylamada konuลan Khanna, Kongrenin, ฤฐran ile olasฤฑ bir savaลฤฑ engellemek adฤฑna yasal yetkilerini kullanarak finansal kฤฑsฤฑtlama getirmesi gerektiฤini belirtti.
Khanna, “Kongre, ฤฐran ile girilecek bir savaลta kullanฤฑlacak tek bir kuruลu dahi onaylamayacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑk bir ลekilde gรถstermeli.” ifadelerini kullandฤฑ.
รte yandan sรถz konusu tasarฤฑnฤฑn Cumhuriyetรงilerin kontrolรผndeki Senato’dan geรงmesinin dรผลรผk ihtimal olduฤu belirtiliyor.
ฤฐran’a yรถnelik savaลฤฑn finanse edilmesini engelleyen benzer bir tasarฤฑ geรงen yฤฑl Temsilciler Meclisinden geรงmiล ancak 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasasฤฑ’ndan (NDAA) geรงen ay รงฤฑkarฤฑlmฤฑลtฤฑ.
ABD, 3 Ocak’ta ฤฐran Devrim Muhafฤฑzlarฤฑ Ordusu’na baฤlฤฑ Kudรผs Gรผcรผ Komutanฤฑ General Kasฤฑm Sรผleymani ve Haลdi ลabi Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Ebu Mehdi Mรผhendis’in de aralarฤฑnda bulunduฤu 10 kiลiyi Baฤdat Havalimanฤฑ’nda dรผzenlediฤi bir hava saldฤฑrฤฑsฤฑnda รถldรผrmรผลtรผ.
ฤฐran Devrim Muhafฤฑzlarฤฑ Ordusu da 8 Ocak’ta ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava รssรผ’ne fรผze saldฤฑrฤฑsฤฑ dรผzenlemiลti.







