Tsipras, bugün Brüksel'e gidiyor

Tsipras, bugün Brüksel'e gidiyor

"Başbakan yarın Brüksel'de olacak ve çantasında da Yunanistan tasarısı olacak"

A+A-


Yunanistan'ın kreditörleri Yunanistan'la 4 aydan bu yana süren görşmelerin ardından Atina hükümetine sunulacak bir
taslak anlaşmanın çerçvesi konusunda anlaşmaya vardılar ve böylece nakit sıkıntısı içindeki Yunanistan, parasız kalmadan ülkeye yönelik yardımın önünün açılmasını hedeflediler.

AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF tarafından ortaya konulan ortak çaba, nakit karşılığı reform anlaşmasının ayrıntılarını Almanya ve Fransa liderlerinin bu kurumlarla pazartesi günü Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından netleşmeye başladı.

Üst düzey bir AB yetkilisi konuya dair açıklamasında, "Taslak, bütün anahtar politika alanlarını kapsıyor ve geçtiğimiz haftalarda yapılan görüşmeleri yansıtıyor. Bu taslak yarın da Yunanistan Başbakanı ile görüşülecek" dedi. 

Bir diğer yetkili ise Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı'nın planı Tsiprasa telefonla da iletebileceklerini belirtti.

Bir Yunan hükümet yetkilisi ise Tsipras'ın Çarşamba günü (bugün) Brüksel'e gideceğini ve AB komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker ile akşlam saatlerinde görüşeceğini bildirerek, "Başbakan yarın Brüksel'de olacak ve çantasında da Yunanistan tasarısı olacak" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.