Türkiye kaybediyor, İspanya kazanıyor

Türkiye kaybediyor, İspanya kazanıyor

Rusya ve Avrupa’dan daha az turist çeken Türkiye turizmde kriz derinleşirken, en yakın rakibimiz İspanya’da büyüme sürüyor.

A+A-

Rusya ve Avrupa’dan daha az turist çeken Türkiye turizmde kriz derinleşirken, en yakın rakibimiz İspanya’da büyüme sürüyor.

Ana pazarları olan Rusya ve Avrupa’da talep düşüşü ile karşılaşan Türkiye 2016 yılında büyük kayıplarla karşı karşıya.
Öte yandan, terör ve karmaşadan kaçan turistler, İspanya ve Yunanistan başta olmak üzere daha güvenli buldukları Akdeniz
destinasyonlarına yöneliyor.

İspanya arayı açıyor

Turizm databank tarafından derlenen bilgilere göre 2016 yılının 2 aylık döneminde Türkiye’ye gelen turist sayısı % 8,5 düşüşle 2,4 milyon dolayına indi. Bu dönemde % 12,5 artış yakalayan İspanya ise 7,1 milyon turist çekti.

Turizmde yaşanan kriz ve talep daralması Türkiye’nin turizm gelirlerini de düşürdü. İspanya’da ise rekor bir gelir artışı oldu.
Ocak-Şubat döneminde İspanya’nın turizm geliri % 5,8 artarak 7,4 milyar Avro’ya yaklaştı. Aynı dönemde Türkiye’nin turizm gelirinin ise % 17 dolayında azalarak 2 milyar Dolar düzeyine düşmesi bekleniyor.

Diğer yandan bu dönemde, Akdeniz çanağında, turist ağırlamada Yunanistan % 6 büyüme yakalarken, Mısır % 46 gerileme yaşadı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.