"Türkiye'de temkinli olma zamanı"

"Türkiye'de temkinli olma zamanı"

Bank Of America Merrill Lynch tarafından yayınlanan raporda Türkiye hisse senedi piyasaları için daha temkinli olunmasının zamanının geldiği ifade edildi.

A+A-

Bank Of America Merrill Lynch tarafından yayınlanan raporda Türkiye hisse senedi piyasaları için daha temkinli olunmasının zamanının geldiği ifade edildi.

Bank Of America Merrill Lynch tarafından yayınlanan raporda Türkiye hisse senedi piyasaları için daha temkinli olunmasının zamanının geldiği ifade edildi. Kurum bu görüşünü 4 nedene dayandırdı

1 Son dönemde yaşanan yükselşin ardından fiyatlar olması gereken yere geldi.
2 Büyüme ve Güçlenmeye yönelik ters rüzgarlar sözkonusu
3 İçerde siyasi riskler söz konusu
4 Seçimlerden sonra izlenecek ekonomi politikaları halen belirsiz

Kurum bu gelişmeler ışığında kar marjı zaten baskı altında olan ve provizyon yükü artan bankalarda alınmaya değer bir durum görmediğini belirtti.

BOFA ML ayrıca Türkiye'nin GSYİH artışı beklentisini bu yıl ve önümüzdeki yıl için 0.5 puan düşürdüğünü duyurdu. Buna göre 2015 büyüme beklentisi yüzde 3.2'den yüzde 2.7'ye 2016 büyüme beklentisi yüzde 3.5'ten yüzde 3.0'a düşürüldü.

Kurum, Türkiye'de bankaların Nisan ayında gördüğü dip seviyeden bu yana TL bazında yüzde 12 ve dolar bazında yüzde 18 oranında değer kazandığını hatırlatyarak, yükseliş potansiyelinin iyice azalmış olduğunu belirtti. Bu gelişmeye bağlı olarak Akbank ve Garanti için tavsiyesini Al'dan Nötr'e, Yapı Kredi, İş Bankası C, Halkbank ve Vakıfbank için tavsiyesini ise Nötr'den underperform'a düşürdü.

BOFA ML'nin Türkiye için işsizlik beklentisi 2015'te yüzde 10.7, 2016'da yüzde 10.8, TÜFE beklentisi 2015 için yüzde 8.0, 2016 için yüzde 7.5 cari açık / gsyih oranı beklentisi 2015 için yüzde -4.8 ve 2016 için yüzde -5.0 oldu.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.