Tweet görüntüleme sınırının gelmesi sonrası Meta kendi Twitter'ını kuruyor

Tweet görüntüleme sınırının gelmesi sonrası Meta kendi Twitter'ını kuruyor

Meta, Twitter yönetim kurulu başkanı Elon Musk'ın kullanıcıların sosyal medya sitesinde okuyabilecekleri gönderi sayısına geçici bir sınırlama getirdiğini duyurmasından günler sonra Threads adlı bir mikroblog uygulaması başlatmayı planlıyor.

A+A-

Twitter'a tepki büyüyor. Kullanıcılar tweet görüntüleme sınırının getirilmesi sonrası alternatif arayışına girerken tam bu noktada Meta'nın üzerinde çalıştığı Threads uygulaması ortaya çıkmaya başladı.

Apple'ın App Store'daki bir listeye göre, Instagram'ın metin tabanlı sohbet uygulaması Threads'in Perşembe günü piyasaya sürülmesi ve kullanıcıların fotoğraf paylaşım platformunda takip ettikleri hesapları takip etmelerine ve aynı kullanıcı adını korumalarına olanak sağlaması bekleniyor.

Lansman, Twitter'ın TweetDeck'i kullanmak için doğrulanma gerekliliği de dahil olmak üzere uygulama üzerinde bir dizi kısıtlamayı duyurmasının ardından geldi.

Musk'ın veri kazıma konusunu ele alan son açıklamaları Twitter kullanıcılarının şiddetli tepkisine yol açtı ve reklam uzmanları bunun geçen ay göreve başlayan yeni CEO Linda Yaccarino'yu zayıflatacağını söyledi.

Meta, Reuters'in Google Play Store'da benzer bir lansmanla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

İlgili Haberler