Twiter'ın yapay zekası geliyor

Twiter'ın yapay zekası geliyor

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI, Pazar günü yaptığı bir paylaşımda, sosyal medya platformu X'e entegre edilecek ve bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.

A+A-

Elon Musk, adım adım xAI'ı sosyal medya platformu X ile entegre ediyor. Bu çerçevede milyarder ayrıca xAI'nin ilk yapay zeka modeli olan Grok adlı botu Cuma günü tüm X Premium+ abonelerinin kullanımına sunduğunu söyledi.

Girişim, 'insanlığa anlayış ve bilgi arayışında yardımcı olan' yapay zeka araçları yaratmayı amaçlıyor ve Grok'un soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlandığını söylüyor.

Big Tech'in yapay zeka çabalarını sansürle dolu olmakla eleştiren Musk, Temmuz ayında xAI'yi başlattı ve Google'ın Bard ve Microsoft'un Bing AI'sine rakip olmak için evrenin doğasını anlamaya çalışan "maksimum gerçeği arayan bir yapay zeka" olarak adlandırdı.

Musk, "Grok, X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişime sahip, bu da diğer modellere göre büyük bir avantaj" diye ekledi.

Musk'ın sahibi olduğu ve eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya şirketi X, xAI'den ayrı bir yapı, ancak şirketler birlikte yakın bir şekilde çalışıyor. xAI ayrıca elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve diğer şirketlerle de çalışıyor.

Musk geçen hafta İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a yapay zekanın "tarihteki en yıkıcı güç" olduğunu düşündüğünü söyledi. Musk, İngiltere'nin Bletchley Park kentinde düzenlenen ilk küresel YZ Güvenlik Zirvesi'nde, teknolojinin "her şeyi yapabileceğini" ve bugün bildiğimiz istihdamı geçmişte bırakacağını belirtti.

Musk 2015 yılında, dünya çapında üretken yapay zeka teknolojisi için bir çılgınlık yaratan ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI'yi kurdu, ancak 2018'de yönetim kurulundan istifa etti.

İlgili Haberler