Twitter'da işten çıkarmalar kaldığı yerden devam ediyor

Twitter'da işten çıkarmalar kaldığı yerden devam ediyor

Twitter acımasız maliyet kesintileri kapsamında en az 50 kişiyi işten çıkardı.

A+A-

The Information'ın haberine göre Elon Musk'ın Twitter şirketi, Musk'ın Ekim ayı sonunda sosyal ağı devralmasından bu yana en az sekizinci işten çıkarma turu olarak Cumartesi günü düzinelerce çalışanı daha işten çıkardı.

ABD'nin teknoloji odaklı yayın organında Pazar günü erken saatlerde yer alan ve konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi kişilere dayandırılan habere göre, işten çıkarmalar, reklam teknolojisini destekleyenler, ana Twitter uygulaması ve Twitter'ın sistemlerini çalışır durumda tutan teknik altyapı da dahil olmak üzere çok sayıda mühendislik ekibini etkiledi.

Kasım ayı başlarında Twitter, şirketi 44 milyar dolara satın alan Musk'ın maliyet azaltma önlemi olarak yaklaşık 3.700 çalışanını işten çıkardı.

The Information, son işten çıkarmaların Musk'ın devralmasının ardından gelirde yaşanan düşüşü telafi etmeyi ve en az %70 oranında azalarak yaklaşık 2,000'e düşen personeli daha da azaltmayı amaçladığını bildirdi.

Musk Kasım ayında, reklamverenlerin içerik moderasyonuyla ilgili endişeler nedeniyle harcamalarını çekmesi nedeniyle hizmetin "gelirinde büyük bir düşüş" yaşadığını söyledi.

İlgili Haberler