Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Twitter’da istifa depremi: Ofisler kapatฤฑldฤฑ

T๏ปฟwitter รงok sayฤฑda รงalฤฑลŸanฤฑn istifa edeceฤŸi haberlerinin ardฤฑndan gelecek haftaya kadar ofislerini kapattฤฑ.
Twitter'da istifa depremi: Ofisler kapatฤฑldฤฑ Borsatek

Twitter, รงalฤฑลŸanlarฤฑna ลŸirketin tรผm ofis binalarฤฑnฤฑn hemen uygulamaya konulmak รผzere geรงici olarak kapatฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

BBC’nin gรถrdรผฤŸรผ bir mesajda, รงalฤฑลŸanlara ofislerin 21 Kasฤฑm Pazartesi gรผnรผ yeniden aรงฤฑlacaฤŸฤฑ sรถylendi.

ร‡alฤฑลŸanlara bu kararฤฑn nedeni aรงฤฑklanmadฤฑ.

Duyuru, sosyal medya platformunun yeni sahibi Elon Musk‘ฤฑn ลŸirket รงalฤฑลŸanlarฤฑna โ€uzun saatler รงok yoฤŸunโ€ รงalฤฑลŸma veya ayrฤฑlma รงaฤŸrฤฑsฤฑ yapmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan รงok sayฤฑda kiลŸinin istifa ettiฤŸine dair haberlerin arkasฤฑndan geldi. 

ร‡alฤฑลŸanlara gรถnderilen mesaj ลŸรถyle devam etti: “Lรผtfen ลŸirketin gizli bilgilerini sosyal medyada, basฤฑnla veya baลŸka bir yerde tartฤฑลŸmaktan kaรงฤฑnarak ลŸirket politikasฤฑna uymaya devam edin.”

Twitter, BBC’den gelen yorum talebine ลŸimdiye kadar yanฤฑt vermedi.

Haberlere gรถre Musk, bu hafta Twitter รงalฤฑลŸanlarฤฑna โ€uzun saatler รงok yoฤŸunโ€ รงalฤฑลŸma veya ayrฤฑlma รงaฤŸrฤฑsฤฑ yapmฤฑลŸtฤฑ.

ABD merkezli Washington Post gazetesinin haberine gรถre, Musk รงalฤฑลŸanlara gรถnderdiฤŸi bir e-postada, รงalฤฑลŸanlarฤฑn ลŸirkette kalmak istiyorlarsa taahhรผdรผ kabul etmeleri gerektiฤŸini sรถyledi.

Musk, PerลŸembe gรผnรผne kadar kabul etmeyenlere รผรง aylฤฑk tazminat verileceฤŸini sรถyledi.

Bu ayฤฑn baลŸlarฤฑnda ลŸirket, iลŸ gรผcรผnรผn yaklaลŸฤฑk %50’sini azalttฤฑฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลŸtฤฑ. 

Bugรผn Twitter’ฤฑn ofislerini geรงici olarak kapattฤฑฤŸฤฑ duyurusu, รงok sayฤฑda รงalฤฑลŸanฤฑn Musk’ฤฑn yeni ลŸartlarฤฑnฤฑ kabul etmedikleri iรงin istifa ettiฤŸine dair haberler arasฤฑnda geldi.

Yรผzlerce รงalฤฑลŸan, ลŸirketten ayrฤฑldฤฑklarฤฑnฤฑ gรถstermek iรงin #LoveWhereYouWorked (ร‡alฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑn Yeri Sev) etiketini ve selam veren bir emojiyi kullanarak tweet atฤฑyorlar.

LinkedIn sayfasฤฑnda Twitter’da 2013’ten beri farklฤฑ รผst dรผzey rollerde รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten Gillian E. Carroll, “Bugรผn Twitter’daki son gรผnรผm. Tรผm kalbimle ve bรผyรผk bir minnettarlฤฑkla ayrฤฑlฤฑyorum” tweet’ini paylaลŸtฤฑ.

ฤฐsminin gizli kalmasฤฑnฤฑ isteyen eski bir Twitter รงalฤฑลŸanฤฑ BBC’ye ลŸunlarฤฑ sรถyledi: “Bugรผn ortalฤฑktaki toz duman daฤŸฤฑldฤฑฤŸฤฑnda muhtemelen 2.000’den az insan kalacak.”

Reuters, eski รงalฤฑลŸma arkadaลŸlarฤฑyla iletiลŸim halinde olan yakฤฑn zamanda ayrฤฑlan bir รงalฤฑลŸan ve mevcut bir รงalฤฑลŸanฤฑn, Musk’ฤฑn bazฤฑ รผst dรผzey yรถneticilerle onlarฤฑ kalmaya ikna etmek iรงin buluลŸtuฤŸunu sรถylediklerini aktardฤฑ.

ร‡alฤฑลŸanlarฤฑ iลŸ e-posta adresleri รผzerinden doฤŸrulayan ve anonim olarak bilgi paylaลŸmalarฤฑna izin veren uygulama Blind’da yapฤฑlan bir ankete, 180 kiลŸinin %42’si “ร‡ฤฑkฤฑลŸ seรงeneฤŸini kullanฤฑyorum, รถzgรผrรผm!” yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi.

Katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑn dรถrtte biri kalmayฤฑ “gรถnรผlsรผzce” seรงtiklerini sรถyledi ve yalnฤฑzca %7’si kalmak iรงin โ€œevetโ€i tฤฑkladฤฑ.

Musk, Twitter’ฤฑn kontrolรผnรผ ele geรงirmeden รถnce ลŸirketin yaklaลŸฤฑk 8.000 รงalฤฑลŸanฤฑ vardฤฑ. Firmanฤฑn ayrฤฑca, sรถzleลŸmeli binlerce รงalฤฑลŸanฤฑ olduฤŸu ve bu kiลŸilerin รงoฤŸunun da iลŸten รงฤฑkarฤฑldฤฑฤŸฤฑ bildirildi.

BaลŸka bir kiลŸi, Musk’ฤฑn talep ettiฤŸi artan iลŸ yรผkรผnรผ รผstlenmeye hazฤฑr olmalarฤฑna raฤŸmen istifa ettiklerini sรถyledi.

โ€œZaten haftada 60-70 saat รงalฤฑลŸฤฑrken, bizi e-posta yoluyla yalnฤฑzca ‘istisnai tweep’ler (Twitterโ€™ฤฑ kullananlar) burada รงalฤฑลŸmalฤฑ’ diye defalarca tehdit eden biri iรงin รงalฤฑลŸmak istemedim” dedi.

Dรผnyanฤฑn en zengin insanฤฑ, geรงen ay firmayฤฑ 44 milyar dolarlฤฑk bir anlaลŸmayla satฤฑn aldฤฑktan sonra Twitter’ฤฑn genel mรผdรผrรผ oldu.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813346.83080.01%
EURO 53.571153.65520.04%
JAPON YENฤฐ 3.4443.475-0.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.114658.20510.02%
STERLฤฐN 62.487963.01130.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8866.8926-0.03%
RUS RUBLESฤฐ 0.60770.60840.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64209.59 2.1698%
Ethereum 1816.02 2.1515%
Tether USDt 1.00 0.0126%
BNB 589.83 0.5534%
Solana 82.82 2.2852%
USDC 1.00 -0.0148%
XRP 1.16 1.8154%
Dogecoin 0.08 0.8013%
Toncoin 1.79 0.6612%
Cardano 0.19 -1.6786%
Shiba Inu 0.00 1.6378%
Avalanche 7.00 1.571%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam