Twitter'dan ayrılıp Bluesky platformunu kurdu, sonra orayı da terk etti

Twitter'dan ayrılıp Bluesky platformunu kurdu, sonra orayı da terk etti

Twitter'ı Elon Musk'a sattıktan sonra benzer bir platform olan Bluesky'ın başına geçen Jack Dorsey, burada da tutunamadı ve yönetim kurulundan ayrıldı.

A+A-

Jack Dorsey’nin Bluesky yönetim kurulundan ayrıldığı anlaşıldı. TechCrunch‘ın fark ettiği üzere, Bluesky’nin en tanınmış destekçisi ve eski Twitter CEO’su olan Dorsey, hafta sonu X’te bu durumu duyurdu. Bir kullanıcının “Hâlâ Bluesky yönetim kurulunda mısınız?” sorusuna sadece “Hayır” diye yanıt verdi.

2019 yılında o zamanki Twitter ekibi tarafından bir proje olarak başlatılan merkeziyetsiz sosyal ağ, sonunda kendi başına ayrıldı. Yaklaşık bir yıl boyunca sadece davetiye ile erişilebilen platform, Mart ayında halka açıldı. Dorsey, Bluesky’nin yönetim kurulunda yer alırken, Bluesky 2021’den beri CEO olan Jay Graber tarafından yönetiliyor.

Jack Dorsey, Elon Musk’ın Twitter’ı devralması hakkında karışık düşüncelere sahipti. Ancak görünüşe göre şimdi görüşlerini değiştirdi. Cumartesi günü X’te “Haklarınızı size vermeleri için şirketlere güvenmeyin. Onları kendiniz koruyun özgürlük teknolojisi kullanarak (birini kullanıyorsunuz)” diye yazdı.

Bluesky da, pazar günü yaptığı iki paylaşımda, Dorsey’e teşekkür ederken ayrılışını doğruladı ve “kullanıcıların deneyimlerini kontrol altına alabilecekleri bir sosyal ağ oluşturma taahhüdümüzü paylaşan” yeni bir yönetim kurulu üyesi aradığını açıkladı.

Ne Bluesky ne de Dorsey kendisinin yönetim kurulundan nasıl veya neden ayrıldığı konusunda bir açıklama yapmadı. Şimdilik, iki yönetim kurulu üyesi kaldı: CEO Jay Graeber ve Jabber / XMPP mucidi Jeremie Miller. Dorsey, ilk olarak Twitter’ın kullanmasını istediği açık kaynaklı bir sosyal medya standardı geliştirme projesi olarak Bluesky’yi 2019’da destekledi. 2022’de Twitter’dan ayrıldığında, Bluesky’nin yönetim kuruluna katıldı.

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

İş Yatırım, Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım&satım yaptığı hisseleri açıkladı

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY hisseleri kaç TL'den halka arz edilecek, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurj KOCMT halka arzı ne zaman yapılacak, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

İlgili Haberler