Microsoft’un 2011’de satฤฑn alฤฑp kendi sistemlerine adapte ettiฤi popรผler video chat uygulamasฤฑ Skype’ฤฑ geliลtiren Niklas Zennstrรถm’un kurduฤu yatฤฑrฤฑm ลirketi Atomic, รถnemli bir Teknolojiye yatฤฑrฤฑm yaptฤฑ.
Uรงan otomobiller รผreten Lilium Aviation ลirketine 10 milyon Euro yatฤฑran Atomic bรถylece uรงan otomobillerin gerรงek olmasฤฑ ve gรผnlรผk hayata karฤฑลmasฤฑ iรงin รถnemli bir hamle yapmฤฑล oldu.
Uรงan otomobile kritik yatฤฑrฤฑm
Atomic, baฤlantฤฑlarฤฑ da รงok gรผรงlรผ olan bir yatฤฑrฤฑm ลirketi ve Lilium Aviation’a yaptฤฑklarฤฑ yatฤฑrฤฑm sadece maddi anlamda deฤil, ลirketin รถnรผnรผ aรงacak baฤlantฤฑlarฤฑ saฤlayacak olmasฤฑ aรงฤฑsฤฑndan da รงok รถnemli.
Lilium Aviation ise, dikey kalkabilen Harrier jetlerinde kullanฤฑlan VTOL teknolojisini baz alan bir uรงan otomobil geliลtiriyor.
36 kรผรงรผk elektrik motorunu farklฤฑ yรถnlere รงevirerek hareket edebilen prototip uรงan otomobil, 200 kg’lฤฑk yรผkรผ saatte 300 km hฤฑzla uรงurabilme yeteneฤine sahip.







