Uluslararası piyasalar satış baskısı altında! Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones'ta son durum

Uluslararası piyasalar satış baskısı altında! Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones'ta son durum

Küresel piyasalar temkinli, Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones'ta satış baskısı devam ediyor.

A+A-

Küresel piyasalar, ABD endekslerinin satış baskısı altında negatif kapanışlar gerçekleştirmesinin ardından, bugün temkinli bir seyir izliyor.

ABD endeksleri, dün günü %0,51-0,63 oranında düşüşle tamamladı. Dow Jones Endeksi %0,51, S&P 500 Endeksi %0,62 ve Nasdaq Endeksi %0,63 oranında düşüş gösterdi.

Avrupa endeksleri ise, ağırlıklı olarak negatif kapanışlar gerçekleştirirken, İngiltere'nin FTSE 100 endeksi %0,32 oranında yükseliş gösterdi. Euro Stoxx 50 Endeksi %0,07, DAX Endeksi %0,23 ve CAC 40 Endeksi %0,38 oranında düşüş gösterdi.

Asya endeksleri ise, Çin'de açıklanan zayıf ekonomik veriler ve Hong Kong'da devam eden siyasi gerilimler nedeniyle negatif kapanışlar gerçekleştirdi. Shanghai Bileşik Endeksi %0,78, Hang Seng Endeksi %2,64, Nikkei 225 Endeksi %0,61 ve DJ New Zealand Endeksi %0,63 oranında düşüş gösterdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, piyasaların faizlerin uzun süre yüksek kalacağı algısına uyum sağlamaya başladığını belirterek, finansal koşulların keskin şekilde daha da sıkılaştırılmasının piyasaları, bankaları ve finansal kuruluşları vurabileceğini söyledi. Georgieva, orta vadeli büyümenin artırılması gerektiğine de dikkat çekti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Eylül ayı para politikası toplantı tutanakları, AMB Yönetim Konseyi üyelerinin, ekonomik büyüme endişelerinin arttığını ve büyük çoğunluğunun 25 baz puanlık faiz artışını desteklediğini ortaya koydu.

2008 küresel ekonomik krizini tahmin eden ünlü ekonomist Nouriel Roubini, piyasaların Orta Doğu riskini tam olarak fiyatlamadığını ve çatışmanın yayılma riskinin göz ardı edildiğini söyledi.

Bu sene daralması beklenen tek Avrupa ekonomisi olan Almanya'nın "Avrupa'nın hasta adamı" olduğuna dair görüşler var. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, bu nitelemenin doğru olmadığını ancak bu sene büyümenin çok da parlak olmayacağını belirtiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed faiz kararı öncesinden 19 Ekim'de New York Ekonomi Kulübü'nde son konuşmasını yapacak.

Satış baskısının devam etmesi bekleniyor

Küresel piyasalarda satış baskısının devam etmesi bekleniyor. Küresel ekonomide büyüme endişeleri, jeopolitik riskler ve yüksek enflasyon, piyasaları baskı altında tutuyor.

Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin de bugün düşüşle kapanması bekleniyor.

 

İlgili Haberler