Wall Street'deki son dakika gelişmeleri: TSLA ve GM'de neler oluyor

Wall Street'deki son dakika gelişmeleri: TSLA ve GM'de neler oluyor

Wall Street'te FED'in ardından artan jeopolitik risk sonrası kısa vadeli düşüş eğiliminden kurtulma çabası sürüyor. Tesla (TSLA) ve General Motors (GM) ise dikkat çekici gelişmeler var

A+A-

Burgan Yatırım 13 Ekim 2023 Cuma, yurtdışı bültenine göre FED'in ardından artan jeopolitik risk sonrası kısa vadeli düşüş eğiliminden kurtulma çabası sürüyor.

Burgan Yatırım açıklaması şöyle:

Boston Fed Başkanı Susan Collins, yaptığı açıklamada uzun vadeli getirilerdeki artışın sürdürülmesi durumunda, bunun yakın vadede daha fazla faiz arttırımı ihtiyacını azaltabileceğini belirtti. 10 yıllık ABD Hazine Tahvili getirisi, son 16 yılın en yüksek seviyelerine yakın %4.67 oranlarında seyretmektedir.

Ayrıca, Perşembe günü açıklanan ABD TÜFE verisinin, Eylül'de bir önceki aya göre 0.4 artışla yıllık %3.7 oranına ulaştı. Çarşamba günü açıklanan Eylül ayı ÜFE verisi ise piyasa beklentisi olan %1.6'nın üzerinde %2.2 olarak açıklanmıştı.

Emtia Piyasalarında ise oynaklıklar devam ediyor. Hamas ve İsrail arasındaki gelişmeler ve gerilimin artması sonrasında, ABD ham petrol 84 Dolara, Brent petrolün ise 86 Dolar seviyesinde fiyatlandığını görüyoruz.

ABD endeksleri son işlem gününü negatif görüntüyle kapattı. Nasdaq endeksinin yıllık getirisi %29 seviyesine geldi. ABD'de bilançolar açıklanmaya devam ederken, bugün bankacılık sektöründen Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan ve BlackRock şirketlerinin bilançoları takip edilecek. Delta Air Lines'ın 14.6 Milyar Dolar satış geliri ve 2.03 Dolar hisse başı kazanç ile beklentilerin üzerinde bilanço açıkladı.

Şirket Haberleri

Tesla (TSLA): ABD'deki elektrikli araç (EV) satışları üçüncü çeyrekte ilk kez 300.000'in üzerine çıktı, ancak sektör lideri pazar payı %62’den %34’lere gerilerdi.

General Motors (GM): Mesleki Güvenlik Ve Sağlık İdaresi, Perşembe Günü, General Motors ve LG Energy Solution Ltd tarafından işletilen Ohio'daki ortak girişim pil fabrikasına 270.000 dolar para cezası uygulanmasını önerdi

İlgili Haberler