Ulusoy Un neden iki yeni şirket kuruyor?

Ulusoy Un neden iki yeni şirket kuruyor?

Ulusoy Un, varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünü, %100 iştirak edeceği yeni kurulacak iki şirkete devretmesi soru işaretlerine neden oldu

A+A-

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ULUUN), 19 Ekim 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün, %100 iştirak edeceği yeni kurulacak iki şirkete devredilmesine karar verdiğini duyurdu.

Açıklamada, bölünme işleminin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 134. ve devamındaki ilgili maddelerde yer alan düzenlemeler, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19-20. maddeleri ve 1 Seri Numaralı KVK genel tebliği, Ticaret Sicil Yönetmeliği ile SPK'nun 23. Maddesi ve ilgili sair hükümleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun "II-23.2 Birleşme ve Bölünme Tebliği" ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Bölünme işleminin, şirket paylarının tamamına sahip olması ve tek pay sahibi olması nedeniyle, SPK'nun II-23.2 sayılı tebliğin bölünme işlemleri başlıklı 14. ve kolaylaştırılmış usulde bölünme başlıklı 17. maddeleri uyarınca iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde yapılacağı kaydedildi.

Kısmi bölünme işleminin şirket 30.06.2023 tarihli olarak hazırlanmış finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, bölünme işleminin gerekçeleri şu şekilde sıralandı:

Şirketin esas sözleşmesindeki ana faaliyet konularına yoğunlaşması amacıyla gayrimenkul portföyünün bir kısmının devredilmesi,

Gayrimenkul portföyünün işletilmesi ve sair yöntemlerle değerlendirilmesi amacıyla yeni kurulacak şirketlerin kurulması.

Bölünme işleminin 2023 yılı son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

 

İlgili Haberler