Ünlü fastfood zinciri, Dogecoin’i ödeme yöntemi yaptı

Ünlü fastfood zinciri, Dogecoin’i ödeme yöntemi yaptı

Dogecoin'in hızlı yükselen popülerliği karşısında kayıtsız kalamayan ünlü bir fastfood zinciri, Dogecoin'i ödeme yöntemi yaptı.

A+A-

Dogecoin‘in hızlı yükselişi ve öncesinde bir “meme” olarak ortaya çıkması, popülerliğini artırıyor. Özellikle Elon Musk‘ın Dogecoin için attığı tweetler Dogecoin için roket görevi gördü. Dogecoin’in bu popülerliğini gören bir fastfood zinciri, kripto para için adım attı.

shiftdelete'in haberine göre Brezilya‘daki Burger King franchise’ı, birkaç seçkin bölgede, şirketin yakın zamanda tanıttığı yeni bir köpek bisküvisi için Dogecoin (DOGE) ödemelerini kabul ettiğini duyurdu. Burger King Brezilya reklamında, “Artık Dogepper’ı Dogecoin ile satın alabilirsiniz, bundan yararlanın. Köpeklere yönelik bir ürün için ödeme yapmanın en iyi yolu nedir ? Açıkçası, Dogecoin’dir.” diyor.

Et aromalı bir Dogepper satın almak için, müşterinin stok durumunu kontrol etmesi ve ardından satın almak istediği seçili köpek bisküvi miktarını belirlemesi gerekir. Bir Dogepper, 3 Dogecoin‘e alınabiliyor. Ayrıca Dogepper, müsaitlik durumuna bağlı olarak BK Delivery, Ifood, Rappi, Uber Eats ve 99 Food mobil uygulamaları ile teslim edilebilir. Müşterinin DOGE‘si yoksa Brezilya reali (BRL) ile Dogepper satın alabilir.

Burger King Brezilya’ya göre şirket, Dogepper gelirlerinin bir kısmını hayvanları koruma amaçlı sivil toplum kuruluşlarına (STK) yardım etmek için kullanacak. BK Brezilya, “Evinizin rahatlığında huzur içinde Whopper yemenin bir evcil hayvan annesi veya babası için kolay olmadığını biliyoruz. Aynı zamanda onları nasıl suçlayabiliriz ? Izgara barbekü etinin kokusu çok uzaklara gidiyor ve köpekleri heyecanlandırıyor.” açıklamasını yaptı.