Ünlü firmanın yapay zekalı aktrist ile reklam filmi tartışma yarattı

Ünlü firmanın yapay zekalı aktrist ile reklam filmi tartışma yarattı

Ito En, ilk örneği olduğunu iddia ettiği, 15 saniyelik reklam filminde yapay zeka tarafından yaratılan bir aktris kullandı

A+A-

Ünlü içecek şirketi Ito En'in yapay zekalı aktrisle yaptığı TV reklamı, Japonya'da türünün ilk örneği oldu. Reklam, "geleceği değiştirme zamanının şimdi olduğu" fikrini aktarmaya çalışıyor ve izleyicileri yaşlandıkça sağlıklı kalmak için çay içmeye teşvik ediyor.

Reklam, yapay zeka tarafından üretilen bir aktrisin, kameraya doğru zıplarken elinde bir şişe soğuk çay tuttuğu sahneyle başlıyor. Daha sonra sahne gelecekten günümüze geçiyor ve kadın gözle görülür şekilde daha genç görünürken ve içecekten bir yudum alıyor.

Reklam, yapay zekanın pazarlama alanındaki potansiyelini gösteriyor. YZ model ile işbirliği içinde hazırlanan klip, kaliteli bir şekilde üretilmiş ve oyuncunun gerçek bir insan olmadığını fark etmek zor. Ancak, reklam, yapay zekanın yaratıcı alandaki kullanımının yol açabileceği endişeleri de gündeme getirdi.

Japonya'da bu yılın başlarında, büyük yayıncılık şirketi olan Shueisha, yapay zeka tarafından üretilen bir model olan "Ai Satsuki"nin yer aldığı ilk dijital fotoğraf kitabını piyasaya sürdüğünde heyecan yaratmış ancak, satışlar 10 gün sonra şirket tarafından durdurulmuştu. Yayıncı şirket, yapay zekâ modeli kullanımıyla ilgili çeşitli argümanları ve olası sorunları tam olarak değerlendirmediklerini ve yapay zekâ kullanımını yeniden gözden geçirdiklerini belirtti.

YZ yaratıcı alanda benimsenmeye devam ederken, eğlence ve sanat sektöründeki pek çok kişi bunun işler üzerindeki etkisinden endişe duyuyor.

Art Workers Japan tarafından yapılan bir anket, yaklaşık 27.000 katılımcının %94'ünün telif hakkı ihlali ve YZ'nin zararlı etkileri konusunda endişe duyduğunu, %58,5'inin ise işlerini kaybetmekten endişe ettiğini ortaya koymuştu.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler