Templeton Emerging Markets Group Baลkanฤฑ Mark Mobius, geliลmekte olan piyasalarda risklerin artabileceฤini ancak hala bir miktar fฤฑrsat bulunduฤunu dรผลรผnรผyor.
Donald Trump’ฤฑn sรผrpriz ลekilde seรงimleri kazanmasฤฑ ve ABD merkez bankasฤฑnฤฑn faiz artฤฑล hareketinin yarattฤฑฤฤฑ dalgada geliลmekte olan piyasalardan รถnemli รงฤฑkฤฑลlar yaลanmฤฑลtฤฑ.
Ancak Mobius, Templeton Emerging Markets Group ve Franklin Local Asset Management baล yatฤฑrฤฑm yetkilisi Stephen Dover tarafฤฑndan yazฤฑlan ortak bir makalede, geliลmekte olan piyasalardaki hฤฑzlฤฑ bรผyรผmeden yarar saฤlayabilecek sektรถrlere iลaret edildi.
Mobius ve Dover’ฤฑn yazฤฑsฤฑnda, “Tรผketici ve biliลim teknoloisi baฤlantฤฑlฤฑ ลirketler รถzellikle รงekici” denildi.
Yazฤฑda, bazฤฑ tรผketim sektรถr hisselerinin sadece geliลmekte olan piyasa ekonomisinin bรผyรผmesine deฤil, aynฤฑ zamanda bรผyรผmekte olan tรผketici sฤฑnฤฑfฤฑnฤฑn harcama bรผyรผmesine etkin bir ลekilde maruz kaldฤฑฤฤฑ ifade edildi.







