Akbank’ta dรผn sabahtan itibaren รงรถken sistemin yarattฤฑฤฤฑ sorun 24 saatten fazla sรผredir รงรถzรผlemezken, sosyal medyada bankaya yรถnelik siber saldฤฑrฤฑ iddialarฤฑ gรผndeme geldi. Bir Twitter kullanฤฑcฤฑsฤฑnฤฑn kendilerine yรถnelttiฤi soruya cevap veren dรผnyaca รผnlรผ hacker grubu Anonymous, “Akbank’a biz saldฤฑrmadฤฑk. Fakat birรงok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini dรผลรผnรผyoruz” ลeklinde aรงฤฑklama yaptฤฑ. .
Tรผrkiye’nin bankacฤฑlฤฑk devlerinden Akbank’ta dรผn sabah itibarฤฑyla รงรถken sistem nedeniyle binlerce mรผลteri bรผyรผk bir maฤduriyet yaลarken, รผzerinden 24 saatten fazla sรผre geรงmesine raฤmen รงรถzรผlmeyen problem beraberinde birรงok iddiayฤฑ da getirdi.
“SฤฐBER SALDIRI DEฤฤฐL SORUN ANABฤฐLGฤฐSAYARDAKฤฐ ARIZADAN KAYNAKLI”
Dรผn sabahtan beri bankanฤฑn mobil iลlemleri, kredi kartฤฑ pos cihazlarฤฑ ve ลubeler arasฤฑndaki sistemleri รงalฤฑลmazken mรผลteriler kartla alฤฑลveriล yapamฤฑyor, para รงekemiyor ve para transferi yapamฤฑyor. Yaลanan bu sorunlarฤฑn bazฤฑ sosyal medya kullanฤฑcฤฑlarฤฑ tarafฤฑndan “Akbank’a siber saldฤฑrฤฑ dรผzenleniyor” ลeklinde yorumlanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan aรงฤฑklama yapan banka iddialarฤฑ yalanlamฤฑลtฤฑ. Bugรผn de internet sitesine giren mรผลterilerine yรถnelik bir bilgilendirme mesajฤฑ yayฤฑnlayan Akbank, yaลanan sorunun banka anabilgisayarฤฑndaki teknik arฤฑzadan kaynaklandฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etmiลti.
ANONYMOUS: BฤฐR รOK DEFA HACKLENDฤฐKLERฤฐNฤฐ BฤฐLฤฐYORUZ
Siber saldฤฑrฤฑ iddialarฤฑ Akbank tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklama ile yalanlasa da sosyal medyada kullanฤฑcฤฑlarฤฑnฤฑn bir kฤฑsmฤฑ pek ikna olmadฤฑ. Twitter รผzerinden dรผnyaca รผnlรผ hacker grubu Anonymous’a “Doฤruyu sรถyleyin sizin iลiniz mi bu?” sorusunu yรถnelten bir kullanฤฑcฤฑya hacker grubundan yanฤฑt gecikmedi.
Anonymous, Twitter’dan verdiฤi yanฤฑtta ลu ifadeleri kullandฤฑ:
“Akbank’a biz saldฤฑrmadฤฑk. Fakat birรงok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini dรผลรผnรผyoruz.”





