Ünlü milyarder Druckenmiller: ABD'nin kamu borcu liderliğini gölgeliyor

Ünlü milyarder Druckenmiller: ABD'nin kamu borcu liderliğini gölgeliyor

Milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, artan kamu borcu nedeniyle ABD'nin liderlik konumunun zarar görebileceğini söyledi.

A+A-

Milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, artan kamu borcu seviyelerinin ABD'nin teknolojik yeniliklere ve hatta savunmaya harcama yapmasını engelleyerek dünyadaki liderlik konumuna zarar vereceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Druckenmiller, "Biz ne yapıyoruz? Kendimiz için bir çukur kazıyoruz" dedi.

On yıldan uzun bir süre George Soros'un parasını yöneten Druckenmiller, Hazine Bakanı Janet Yellen'ı pandemi sırasında daha uzun vadeli tahviller satarak sıfıra yakın faiz oranlarından yararlanmadığı için suçladı.

Druckenmiller, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği ise savundu ve Rusya'nın bu çatışmada üstünlük sağlaması halinde Washington'un şu anda harcadığından çok daha fazla para harcama ihtimaliyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Yellen eleştirileri kabul etmedi, uyguladıkları politikayı savundu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller'ın daha önce düşük faiz oranlarından yararlanmadığı için kendisini eleştiren yorumlarına yanıt verdi. 

CNN'e konuşan Yellen, "Bu değerlendirmeye katılmıyorum. "Vadeyi uzatıyoruz, portföyün ortalama vadesi ve aslında portföyün süresi yaklaşık en uzun vade" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler