Ünlü milyarder Soros şirketlerinden ayrıldı

Ünlü milyarder Soros şirketlerinden ayrıldı

Wall Street Journal'ın haberine göre, milyarder George Soros imparatorluğun kontrolünü oğluna devretti.

A+A-

Milyarder finansçı George Soros, Wall Street Journal'da yayınlanan bir röportajda devasa imparatorluğunun kontrolünü oğlu Alexander Soros'a devrettiğini açıkladı. Liberal hareketlerin en büyük destekçisi olan 92 yaşındaki Soros, daha önce Açık Toplum Vakıfları (OSF)'nın beş çocuğundan biri tarafından devralınmasını istemediğini belirtmişti.

Ancak Soros, vakfı ve 25 milyar dolarlık imparatorluğu kontrolünü 37 yaşındaki oğlu Alexander'a, nam-ı diğer Alex, devretme kararını açıklarken "O bunu hak ett,." ifadesini kullandı.

Gazeteye röportaj veren Alex de babasından "daha politik" olduğunu ve sol eğilimli Amerikan siyasi adaylarını desteklemek amacıyla aile parasını bağışlamaya devam edeceğini ifade etti. Alex, "Paranın siyasetten çekilmesini ne kadar istesem de, diğer taraf bunu yaptığı sürece biz de yapmak zorundayız." dedi.

OSF yönetim kurulu, Aralık ayında Alex'i başkan olarak seçmişti. Alex şu anda Soros'un siyasi eylem komitesinin başkanı olarak siyasi faaliyetleri yönetiyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, vakıf her yıl yaklaşık 1,5 milyar doları, dünya genelinde insan haklarını destekleyen ve demokrasilerin inşasına yardımcı olan gruplara aktarıyor.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
İlgili Haberler