Tรผrkiye Varlฤฑk Fonu Genel Mรผdรผrรผ Zafer Sรถnmez, “Bizim 1 tane bile THY hissesi satma planฤฑmฤฑz yoktur. Bu manipรผle edilecek bir konu deฤildir. THY, pandemi sรผrecinde havacฤฑlฤฑk sektรถrรผnde kazanan oyunculardan biri olacaktฤฑr, bunu net sรถyleyebilirim” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.
Gazetelerde ve internet sitelerinde รงฤฑkan haberlere anlam veremediฤini belirten Sรถnmez, “THY’de yรผzde 49,12’lik hisseye sahibiz. Bizim 1 tane bile THY hissesi satma planฤฑmฤฑz yoktur. Bunu net sรถylรผyorum. Bunun anlaลฤฑlmasฤฑ lazฤฑm. Bu manipรผle edilecek bir konu deฤildir. Yazฤฑlanlarฤฑn da art niyetli olduฤunu dรผลรผnรผyorum.” ifadelerini kullandฤฑ.
Sรถnmez, THY’nin dรผnyanฤฑn en รถnemli hava yolu ลirketlerinin baลฤฑnda geldiฤinin altฤฑnฤฑ รงizdi. Koronavirรผs salgฤฑnฤฑ ile beraber dรผnya havacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn zor bir sรผreรงten geรงtiฤini anlatan Sรถnmez, bu anlamda THY’nin de kendi planlarฤฑnฤฑ, gerekli nakit akฤฑลฤฑnฤฑ ve finansman ihtiyacฤฑnฤฑ baลarฤฑlฤฑ bir ลekilde yaptฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.
Tรผrkiye Varlฤฑk Fonu olarak THY ile yakฤฑn mesai iรงinde olduklarฤฑnฤฑ ve kendilerini aynฤฑ takฤฑmฤฑn birer parรงasฤฑ olarak gรถrdรผklerini belirten Sรถnmez, “En kรถtรผ senaryoya karลฤฑ da her zaman hazฤฑrlฤฑklฤฑyฤฑz. THY, pandemiden kazanan oyuncu olarak รงฤฑkacaktฤฑr.” diyerek sรถzlerini tamamladฤฑ.







