Vergisiz telefon alan öğrenci 2 yıl telefonunu satamayacak

Vergisiz telefon alan öğrenci 2 yıl telefonunu satamayacak

Uzun zamandır beklenen vergisiz telefonla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, destekten yararlanarak telefonu alan öğrencilerin 2 yıl boyunca telefonu satamayacağını da belirtiyor.

A+A-

Üniversitelilere ücretsiz internet, vergisiz telefon ve bilgisayar vaadi resmiyet kazandı. "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Cumhurbaşkanı kararına göre açık öğretim öğrencileri hariç, 26 yaşından gün almamış üniversite öğrencilerine nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarının elektronik fatura ile yapılan satım alımlarında geçerli olmak üzere bir defaya mahsus teknolojik cihaz ve internet desteği verilecek. 

Karar göre ikinci el ürün alımları kapsam dışı bırakılırken, edinilen mobil telefon cihazları destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl boyunca yalnız destekten yararlanan kişi tarafından kullanılabilecek ve telefonun satış yoluyla bir başka kişiye devri söz konusu olmayacak.

İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabaytla sınırlı tutulacak. Bu destek de öğrenci adına kayıtlı hatta kullanılabilecek. 

Usulsüzlük tespitinde ise verilen destek tutarı, yararlanandan faiziyle geri alınacak. 

İlgili Haberler