Intel köşeye sıkıştı: Nvidia'dan sonra bir dev daha alanına girdi

Intel köşeye sıkıştı: Nvidia'dan sonra bir dev daha alanına girdi

Mobil telefonlar için geliştirdiği çiplerle bilinen Qualcomm, Windows tabanlı dizüstü bilgisayarlar için de yeni çip üretti.

A+A-

Qualcomm, Microsoft Windows tabanlı dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği  yeni çipi duyurdu. Yeni çipin bazı görevlerde Apple'ın Mac bilgisayarlar için geliştirdiği çiplerden daha hızlı olacağını iddia etti.

Qualcomm yöneticileri, şirketin yeni Snapdragon Elite X çipinin önümüzdeki yıldan itibaren dizüstü bilgisayarlarda kullanılabileceğini ve e-postaları özetleme, metin yazma ve görüntü oluşturma gibi yapay zeka görevlerini daha iyi yerine getirmek için yeniden tasarlandığını ifade ettiler.

Bu yapay zeka özellikleri Qualcomm'un akıllı telefonlara yönelik çiplerinde de yer alacak,

Alphabet'in Google ve Meta şirketleri Qualcom'un yeni çipinin bu özelliklerden yararlanmayı planladıklarını açıkladılar.

Qualcomm'un etkinliğinde bir video gösterimi sırasında Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, çiplerin işletmeler ve tüketiciler için yeni bir "AI PC" çağını başlatmaya yardımcı olacağını söyledi.

Nadella, "Birlikte yaptığımız çalışma, yeni bir sistem mimarisi olmadan yapılamayacak bu deneyimleri bir araya getirecek" dedi.


İlgili Haberler