Vestel, araç sarj istasyonları ve enerji depolama sistemleri üretecek

Vestel, araç sarj istasyonları ve enerji depolama sistemleri üretecek

Vestel Mobilite, Araç Şarj İstasyonları ve Enerji Depolama Sistemleri Üretecek

A+A-

Vestel, elektrikli araç şarj istasyonları, enerji depolama sistemleri ve otomotiv elektroniği gibi ürünlerin üretileceği Vestel Mobilite'yi tanıttı. Tanıtım, Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Ergün Güler'in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi.

Güler, burada yaptığı açıklamada, Vestel'in ana işinin beyaz eşya ve elektronik olduğunu, Vestel Mobilite'nin ise yeni bir şirket olarak kurulduğunu söyledi.

Elektrikli araçlara özel Vestel Mobilite kuruldu! - ShiftDelete.Net

Dünyada bir paradigma değişiminin yaşandığını vurgulayan Güler, yeni elektrikli araçların piyasada yer aldığını, Vestel olarak bu alanda pozisyon almak istediklerini ifade etti. Güler, "Eski markaların yerine yeni markalar görüyoruz. Togg'da yüzde 23 hissedarız. Aynı zamanda tedarikçisiyiz, aracın içerisinde de varız. Ekranlarını biz üretiyoruz. Vestel olarak araçların içerisinde olmak istiyoruz. Ekran çözümleri, ekran donanım-yazılım olmak kaydıyla, arabaların kontrolü denilen, bir nevi bilgisayarı diyelim, onların yazalım-tasarım ve donanım geliştirilmesi tarafında olmak istiyoruz. İkinci olarak, elektrikli araçları şebekeye bağlayan elektrikli araç şarj istasyonlarının en önemli oyuncularından birisiyiz, bunu daha da global hale getirmek istiyoruz. Çünkü biz elektrikli şarj istasyonlarını 7 yıldır üretip 30'a aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. Siz bugün Polonya'ya, İspanya'ya, İtalya'ya, Yunanistan'a gittiğinizde bunları görebilirsiniz. Yetmez... Bir de ultra hızlı şarjlar var. Bunlar aracınızı 15-20 dakikada şarj edebiliyor" dedi.

Porföylerinde 60 kilovattan 720 kilovata kadar şarj edebilen ünitelerin bulunduğunu aktaran Güler, 1000 kilovatlık ürünlerinin de 2025 Ocak'ta piyasaya çıkacağını söyledi.

Mobilite tarafında yatırım yaptıkları bir diğer alanın da enerji depolama sistemleri olduğunu dile getiren Güler, bu ürünleriyle sadece Türkiye'ye değil, dünyaya açılacaklarını belirtti.

Güler, Vestel Mobilite'yi ayrı kurmalarının bir diğer sebebinin de bir startup mantığıyla yönetebilmek olduğuna vurgu yaparak, "AR-GE, üretim, satış, pazarlama ekibi olsun hepsiyle beraber hızla devam ediyoruz. Türkiye'de varız. Hollanda'da bir teşkilatımız var, Uzak Doğu'da bir teşkilatımız var, Hindistan'da bir teşkilatımız var. Bir startup mantığında. Nasıl hep duyuyoruz Silikon Vadisi'nde unicornlar, startuplar var, kısa süre içerisinde 1, 2, 3 yılda milyar dolar değerleme görüyor. Biz de diyoruz, 'biz bunu yapabiliriz.' Neden olmasın? Bir startup mantığıyla 3 yıl içerisinde milyar dolar şirket değeri yaratmak. Asıl olan istikamet. İstikamet, Türkiye'nin Fortune Global 500'e giren teknoloji şirketi olabilmek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler