VIOP-30 endeksi, TCMB kararı sonrası yükselişini sürdürüyor.

VIOP-30 endeksi, TCMB kararı sonrası yükselişini sürdürüyor.

Şeker Yatırım VIOP Bülteni’ne göre Viop-30 Endeksinde tepki yükselişi devam ediyor

A+A-

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan VIOP-30 endeks kontratı, dalgalı seyrettiği günü %0,10 yükselişle 8.670,75'den (uzlaşma) tamamladı. Endeks kontratı Cuma akşam seansını 8.693,50'den tamamladı.

TCMB kararı sonrası oluşan güçlü tepki yükselişi sonrası, endeks Cuma günü dalgalı bir seyir izledi. Algoritma tabanlı işlem yapan kurumların yüksek işlem hacimli spekülatif işlemleri endekste dalgalanma oluşturmaya devam ediyor.

Kısa vadede fiyatlama davranışını etkileyecek bir beklenti kalmadığı için bilanço beklentileri şekillenene kadar endekste bir bant içinde dalgalı seyrin devam etmesi bekleniyor.

Endekste yükseliş eğilimi devam etse de temel olarak yükseliş potansiyelinin azalması ve son dönemde yükselen mevduat faizlerinin BIST'e alternatif oluşturmaya başlaması nedeniyle yükselişlerin kısa vadede satış fırsatı olarak kullanılmasını bekliyoruz.

Ancak yüksek enflasyon ve yüksek negatif reel faiz teması uzun bir süre daha devam edeceği için olası kar satışlarının alım fırsatı olarak kullanılması ve endekste yükseliş trendinin yılsonuna kadar ara düzeltmelerle devam etmesi beklenmektedir.

Fed'den gelen şahin mesajlar sonrası global risk alma iştahındaki zayıf seyir devam ediyor. Majör borsalar Cuma gününü sınırlı da olsa düşüşlerle tamamladı. BIST'in Cuma akşam kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri sınırlı da olsa düşüşle seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya negatif ağırlıklı karışık bir seyirle başladı.

Endeks kontratının güne normal seans kapanışına pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde tepki yükselişi eğiliminin düşük momentumla da olsa devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler