iPhone 15'e geçenler verilerini eski telefonundan çekemiyor

iPhone 15'e geçenler verilerini eski telefonundan çekemiyor

iOS 17 yeni bir sorunla gündemde. iPhone 15 alan kullanıcılar eski telefonlarından yenisine verilerini taşımaya çalıştıklarında hata alıyor ve verilerini taşıyamıyor. Peki bu sorundan nasıl kurtulabilirsiniz?

A+A-

Yeni bir iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max kutusundan çıkarıyorsanız, başka bir iPhone'dan cihaza veri aktarmadan önce cihazı iOS 17.0.2'ye güncellediğinizden emin olun, aksi takdirde sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

iOS 17.0.2 yalnızca iPhone 15 serisi için yayınlandı ve kullanıcıların mutlaka indirmesi gerekiyor. Apple, güncellemenin cihaz kurulum işlemi sırasında başka bir iPhone'dan doğrudan veri aktarımını engelleyebilecek bir sorunu düzelttiğini, bu nedenle yüklemenin çok önemli olduğunu söylüyor. Güncelleme, kurulum işlemi sırasında görünmeli veya cihazı yeni olarak kurup verileri daha sonra aktarmaya devam ettiyseniz, Genel → Yazılım Güncelleme altındaki Ayarlar uygulaması aracılığıyla yüklenebilir.

iOS 17.0.2'ye güncellemeden önce başka bir iPhone'dan veri aktarmayı denediyseniz ve iPhone 15'iniz şu anda Apple logosunu göstermekte takılı kaldıysa, Apple iPhone'un nasıl geri yükleneceğine ilişkin adımları içeren yeni bir destek belgesi paylaştı:

1. Yeni iPhone'unuzu bir kablo ile bilgisayara bağlayın.
2. Ses açma düğmesine basın ve hızlıca bırakın. Ses kısma düğmesine basın ve hızlıca bırakın. Ardından, yan düğmeyi basılı tutun.
3. Apple logosu görünene kadar basılı tutmaya devam edin ve bir bilgisayar ve kablo görüntüsü belirene kadar bırakmayın.
4. Bilgisayarınızda, Finder'da veya iTunes'da yeni iPhone'unuzu bulun.
5. Geri Yükle veya Güncelle seçeneğini gördüğünüzde Geri Yükle'yi seçin.

iPhone 15'i geri yükledikten ve iOS 17.0.2'ye güncelledikten sonra, başka bir iPhone'dan veri aktarma işlemi yeniden başlatılabilir.

İlgili Haberler