Borsa ฤฐstanbul Vadeli ฤฐลlem ve Opsiyon Piyasasฤฑ’nda (VฤฐOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalฤฑ kontrat, gรผne yaklaลฤฑk yรผzde 0,1 dรผลรผลle baลladฤฑ.
Endeks kontratฤฑ, aรงฤฑlฤฑลta en dรผลรผk 122.525 puanฤฑ gรถrmesinin ardฤฑndan รถnceki kapanฤฑลฤฑn 125 puan altฤฑnda 122.800 seviyelerinde dengelendi. Dรผn 124.200 puana kadar รงฤฑkmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan dรผลรผลe geรงen endeks kontratฤฑ, gรผnรผ yรผzde 0,77 azalฤฑลla 122.925 puandan tamamlamฤฑลtฤฑ.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde dฤฑล ticaret dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avro Bรถlgesi enflasyon ile ABD’de kiลisel gelir ve harcamalar baลta olmak รผzere yoฤun veri akฤฑลฤฑnฤฑn takip edileceฤini belirterek, teknik aรงฤฑdan endeks kontratฤฑnda 121.300 seviyesinin destek, 124.700 seviyesinin direnรง konumunda olduฤunu dile getirdi.
VฤฐOP’ta endeks kontratฤฑ gรผne dรผลรผลle baลladฤฑ
Borsa ฤฐstanbul Vadeli ฤฐลlem ve Opsiyon Piyasasฤฑ'nda (VฤฐOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalฤฑ kontrat, gรผne yaklaลฤฑk yรผzde 0,1 dรผลรผลle baลladฤฑ.







