Emisyon krizi ile karลฤฑ karลฤฑya kalan Alman otomotiv Volkswagen devi satฤฑลlarฤฑnda rekor kฤฑrarak liderliฤi kaptฤฑrmadฤฑ.
Volkswagen, 2019 yฤฑlฤฑnda 10.97 milyon araรง satarak rekor kฤฑrdฤฑ. Bu satฤฑล rakamlarฤฑ ile Alman firma dรผnyanฤฑn en รงok otomobil satan markasฤฑ olma รถzelliฤini korudu.
Merkezi Almanya’nฤฑn Wolfsburg ลehrinde bulunan ลirket, 2018 yฤฑlฤฑnda 10.83 milyon araรง satarak Renault-Nissan-Mitsubishi ve Toyota ortaklฤฑฤฤฑnฤฑ geride bฤฑraktฤฑ.
Toyota, aralฤฑk ayฤฑnda yaptฤฑฤฤฑ tahminlerde 2019 yฤฑlฤฑnda 10.72 milyon araรง satmฤฑล olabileceklerini sรถyledi. Ortaklฤฑฤฤฑn bu yฤฑlki satฤฑล rakamlarฤฑnฤฑ รถnรผmรผzdeki haftalarda kamuoyuna duyurmasฤฑ bekleniyor.
Amerikan otomobil devi General Motors, 70 yฤฑl boyunca dรผnyanฤฑn en รงok araรง satan ลirketi oldu. Ancak 2008 yฤฑlฤฑnda Toyota bu รผnvanฤฑ General Motors’un elinden aldฤฑ. (euronews)







