Volkswagen yazılım hatasını affetmedi yöneticilerinin hepsini işten atıyor

Volkswagen yazılım hatasını affetmedi yöneticilerinin hepsini işten atıyor

Alman otomotiv dev Volkswagen, geliştirme sorunlarını çözmeye çalışmak için önümüzdeki hafta yazılım bölümü Cariad'ın yönetim kurulu üyelerinden biri hariç hepsini görevden almaya hazırlanıyor.

A+A-

Volkswagen, Çinli rakiplerine karşı zayıf kaldığı bölümlere müdahale ediyor, birim yöneticilerini görevden alıyor. Bu çerçevede Eski VW grup CEO'su Herbert Diess döneminde kurulan Cariad ismini taşıyan yazılım birimi, bütçesini aştı ve hedeflerini tutturamadı; bu da Diess'in ayrılmasına ve yerine geçen Eylül ayında Oliver Blume'un atanmasına neden oldu.

Cariad'ın denetim kurulunun önümüzdeki hafta yapılacak bir toplantıda işten çıkarmaları onaylamasının beklendiğini belirten kaynak, Cumartesi günü yaptığı açıklamada sadece birimin personel müdürü Rainer Zugehör'ün görevine devam edebileceğini söyledi.

Bir VW sözcüsü, Alman şirketin Cariad'ı ve projelerini incelediğini söyledi.

Bir dizi karar alındığını ancak personel konusunda herhangi bir karar alınmadığını belirten sözcü, Cariad ve araç yazılımı geliştirmenin Volkswagen'in grup stratejisinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Cariad'daki sorunlar, önemli yeni araç modelleri Porsche e-Macan ve Audi Q6 e-tron üzerindeki çalışmaları geciktirdi.

Başlangıçta 2026'dan itibaren beş otonom sürüş seviyesinden dördüncüsünü mümkün kılmak üzere tasarlanan şirket genelindeki yapısal otomobil yazılımının planlanan lansmanı iki yıl ertelendi.

Planlanan işten çıkarmaları ilk olarak Business Insider haberleştirdi.

İlgili Haberler