Otomotiv yan sanayinde faaliyet gรถsteren Teklas Kauรงuk Sanayi’nin 600 milyon euronun รผzerinde olmasฤฑ beklenen satฤฑลฤฑ teklif veren iki yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn, ลirketin satฤฑล yaptฤฑฤฤฑ otomotiv ลirketlerinden biri olan Volkswagen’in yaลadฤฑฤฤฑ sorunlar nedeniyle durdu.
Konu hakkฤฑnda bilgi sahibi รผรง kaynaฤฤฑn verdiฤi bilgiye gรถre, Teklas iรงin otomotiv yan sanayi ลirketi ABD merkezli Cooper Standard Automotive Inc ile yatฤฑrฤฑm ลirketleri Oaktree Capital -Esas Holding teklif verdi.
Satฤฑล sรผreci hakkฤฑnda bilgi sahibi olan bir kaynak, “Teklas yฤฑllฤฑk 75 milyon euro EBITDA yaratan รงok iyi bir ลirket. ลirketin elindeki nakit de dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ ลirketin deฤeri 600 milyon euronun รผzerinde รถngรถrรผlรผyordu. Ancak Volkswagen’deki geliลmeler sonrasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlar bekle-gรถr pozisyonuna geรงtiler” dedi ve ekledi:
“Oysa Volkswagen’deki sorunlarฤฑn Teklas’a etkisi ihmal edilebilir dรผzeyde olacaktฤฑr. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar bu konuyu fiyatlamaya yansฤฑtmak isteyince, sรผreรง ลimdilik durma noktasฤฑna geldi ancak bir sรผre sonra tekrar deฤerlendireceklerini dรผลรผnmek yanlฤฑล olmaz.”
Cooper Standard, Oaktree Capital ve Esas Holding yetkililerine ulaลฤฑlamadฤฑ.
Dรผnya รงapฤฑnda 11 milyon kadar aracฤฑn emisyon testlerini yanฤฑltฤฑcฤฑ yazฤฑlฤฑm iรงerdiฤini geรงtiฤimiz ay aรงฤฑklayan Volkswagen, Alman dรผzenleyici kuruluลunun talimatlarฤฑnฤฑn ardฤฑndan 15 Ekim’de Avrupa Birliฤi’nde sattฤฑฤฤฑ 8.5 milyon aracฤฑ geri รงaฤฤฑracaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. AB รผyesi รผlkelerin dรผzenleyici kuruluลlarฤฑna รถncรผlรผk yapan kuruluล KBA, Almanya’da satฤฑlan 2.4 milyon VW aracฤฑn gelecek yฤฑlฤฑn baลฤฑnda araรง sahiplerinin talepleri ne olursa olsun zorunlu olarak รงaฤrฤฑlmasฤฑ talimatฤฑnฤฑ vermiลti.
Teklas Kauรงuk Yรถnetim Kurulu รyesi Raul Danon, konu ile ilgili olarak Reuters’a yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, ลirket iรงin iki teklif aldฤฑklarฤฑnฤฑ teyit etti ancak tekliflerin ikisini de reddettiklerini sรถyledi.
Danon, “Bu yฤฑl iรงin tahmini konsolide ciromuz 255 milyon eurodur. Bu paralelde firmamฤฑz yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn devamlฤฑ olarak ilgili odaฤฤฑ olmaktadฤฑr. Son olarak iki yabancฤฑ firmadan teklifler gelmiล ve bunlar aracฤฑ kurumumuza yรถnlendirilmiลtir. Teklifler ilginรง olmadฤฑฤฤฑ iรงin ikisi de reddedilmiลtir” dedi.
Danon ayrฤฑca, ลirketin satฤฑลlarฤฑnฤฑn tamamฤฑnฤฑn aralarฤฑnda VW Group, GM, Daimler, BMW, Renault, Fiat, Volvo, Toyota olmak รผzere dรผnyanฤฑn en รถnemli otomotiv firmalarฤฑna olduฤunu belirtti.
Kaynaklar, Teklas’ฤฑn satฤฑลlarฤฑnฤฑn yaklaลฤฑk yรผzde 30’unun Volkswagen grubuna olduฤunu sรถylediler.
Teklas’a satฤฑล tarafฤฑnda ฤฐล Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler danฤฑลmanlฤฑk veriyor. ฤฐล Yatฤฑrฤฑm konu ile ilgili yorum yapmadฤฑ.







