Wall Street'te endeksler karışık, Rivian ve enerji şirketleri düşüşte

Wall Street'te endeksler karışık, Rivian ve enerji şirketleri düşüşte

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'de yön arayışı devam ediyor. Analistler piyasaların odak noktasının yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamlarının olduğunu söylüyor

A+A-

ABD endeksleri Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 karışık bir görünüm sergiliyor. Dün açıklanan ADP rakamlarının ardından bu sabah yön arayışının hakim olduğu söylenebilir. Avrupa piyasalarında ise CAC 40 öncülüğünde alımlar görülüyor. 15:30'da açıklanacak olan ABD Dış Ticaret Dengesi ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri takip edilecek. İşsizlik maaşı başvurularında olası bir artış endekslerde satıcılı bir açılışı beraberinde getirebilir. Ancak odakta yarın açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi olduğunu hatırlatalım.

Rivian Automotive'in tahvil ihracı ve beklentilerin altındaki gelir tahmini hisse senedini vurdu

Elektrikli araç üreticisi Rivian Automotive'in hisseleri, şirketin 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracı ve üçüncü çeyrek için beklentilerin altında bir projeksiyon yayınlamasının ardından %8,7 oranında değer kaybetti. Şirket, 3Ç/23'te 1,29 milyar ila 1,31 milyar dolar arasında gelir beklediğini belirtirken, konsensüs beklentisi 1,32 milyar dolar öngörüyor. Rivian ayrıca üçüncü çeyrekte nakit ve kısa vadeli yatırımlarının azaldığını da bildirdi.

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in Teknik Analizi

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in teknik analizine göre, S&P 500 endeksi, 4,199 destek seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde, 4,319 direnç seviyesine doğru yükseliş hareketleri görülebilir. Aksi takdirde, 4,081 destek seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

Enerji şirketleri ham petrol fiyatındaki düşüşün etkisiyle geriliyor

Petrol şirketlerinin hisseleri, ham petrol fiyatındaki düşüşün sürmesi ile piyasa öncesi işlemlerde geriliyor. Occidental %0,4, Chevron ve ExxonMobil %1 civarında düşüşte. OPEC+ toplantısında, grup petrol üretim politikasında herhangi bir değişiklik yapmadı. Suudi Arabistan, 2023 sonuna kadar günde 1 milyon varillik (bpd) gönüllü kesintiye devam edecek. Rusya ise yıl sonuna kadar günlük 300.000 varillik gönüllü ihracat kısıtlamasını sürdürecek. Piyasalar, dördüncü çeyrekte arz açığı sinyali vermeye devam ediyor ve daha yumuşak fiyatlar, OPEC'in arz kısıtlamalarını hafifletme olasılığını azaltıyor.

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in Beklentileri

Yatırım Finansman Menkul Değerleri, ABD endekslerinin karışık bir görünüm sergilemeye devam edeceğini öngörüyor. Teknik analize göre, S&P 500 endeksinin 4,199 destek seviyesinin üzerinde kalıcılığı sürdürmesi halinde yükseliş hareketlerinin devam edeceğini düşünüyor. Ancak, bu seviyenin altında kırılımın yaşanması halinde, 4,081 destek seviyesine kadar geri çekilme yaşanabileceğini öngörüyor.

Enerji şirketlerinin ise ham petrol fiyatındaki düşüşün etkisiyle baskılanmaya devam edeceğini öngörüyor.

 

İlgili Haberler