WhatsApp iPad'lere nihayet geliyor

WhatsApp iPad'lere nihayet geliyor

İlk etapta telefonlar düşünülerek geliştirilen ve kullanım alanı genişleyen WhatsApp, bilgisayarlardan sonra tablet uygulaması olarak da karşımıza çıkııyor. WhatsApp'ın iPad uygulaması beta sürecinde hayata geçirildi.

A+A-

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp akıllı telefonlar düşünülerek geliştirildi. Ancak yıllar içinde uygulama bilgisayarlar için de kullanılabilir hale geldi ve geçtiğimiz ay macOS için yepyeni bir sürümü yayınlandı. Şimdi WhatsApp nihayet iPad'e geliyor ve kullanıcıların mesajlarına herhangi bir Apple cihazından erişmelerine olanak tanıyor.

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere, Apple'ın TestFlight'ında bulunan WhatsApp Beta'nın en son sürümü iPadOS ile uyumlu. Daha önce iPad kullanıcıları, iPadOS uygulaması olmadığı ve iPhone sürümü Apple'ın tabletiyle uyumlu olmadığı için web sürümünü kullanmak zorundaydı.

9to5Mac, WhatsApp Beta'nın Mac uygulamasına benzer bir yaklaşımla iPad'de de çalıştığını doğruladı. Uygulamayı yükleyip açtığınızda, bir QR Kodu taramak için telefonunuzda WhatsApp kullanmanızı istiyor. Bundan sonra uygulama tüm konuşmalarınızı indiriyor ve iPhone, iPad ve Mac'inizde mesaj gönderip alabiliyorsunuz.

iPad uygulaması, yeni macOS uygulamasına benzer şekilde, iPhone yakında olmadığında veya aynı Wi-Fi ağına bağlı olmadığında bile çalışıyor. Arayüz, sütunlarda daha fazla içerik göstermek için iPad'in daha büyük ekranından yararlanıyor. WhatsApp'ın bir iPad uygulaması üzerinde çalıştığına dair ilk ipuçları 2021 yılında internette ortaya çıkmıştı.

Ancak, fark etmiş olabileceğiniz gibi, iPad sürümü (tıpkı masaüstü sürümü gibi) yalnızca bir yardımcı uygulama. Bu da yeni bir WhatsApp hesabı oluşturamayacağınız anlamına geliyor. Yine de, telefonunuzun mesajlarına erişmek için bir iPad uygulamasına sahip olmak WhatsApp kullanıcıları için zaten iyi bir haber.

Ne yazık ki, iPad için WhatsApp'ın ne zaman halka açılacağı hala belli değil. Beta sürümü yalnızca TestFlight aracılığıyla kullanılabiliyor ve slotlar çok sınırlı olduğu için bu sürüme erişmek oldukça zor. Umarız App Store'da yerini alması uzun sürmez. (Mac versiyonunun yayınlanması ise neredeyse bir yıl sürmüştü).

Bu arada, iPhone için WhatsApp'ın güncel sürümünü App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler