WhatsApp'a yeni bir özellik daha geldi: Channels

WhatsApp'a yeni bir özellik daha geldi: Channels

Meta, WhatsApp'ta yayın aracı Channels (Kanallar) tanıttı.

A+A-

Meta Platforms, uygulamayı "özel bir yayın mesajlaşma ürünü" haline getirmeye yardımcı olacağını söylediği bir özellik olan WhatsApp Channels'ı (Kanallar) tanıttı.

Channels'a ilk olarak Kolombiya ve Singapur'daki kullanıcılar erişebilecek. Meta, önümüzdeki aylarda daha fazla ülkedeki kullanıcılar için aracın kullanılabilirliğini genişleteceğini söyledi. Şirket ayrıca bu özellikten ileride para kazanmayı da hedefliyor.

Şirket, kullanıcıların hobileri, spor takımları, yerel yetkililerin güncellemeleri ve diğer konulardaki içerikleri takip edebileceklerini söyledi.

Kanal yöneticisinin profil fotoğrafları ve iletişim bilgileri takipçiler tarafından görülemeyecek. Benzer şekilde, takipçilerin telefon numaraları da ifşa edilmeyecek.

Özelliğin küresel lansman ortakları arasında Dünya Sağlık Örgütü, FC Barcelona ve Manchester City yer alacak.

Kanallar Nedir? WhatsApp tarafından kullanıma sunulan 'Kanallar' özelliği temelde bir yayın aracı ve çeşitli konularda oluşturulabilir. WhatsApp kullanıcıları ilgi alanlarına göre platformdaki herhangi bir kanala abone olabilirler.

WhatsApp'ta Kanallar mesajları Güncellemeler adlı yeni bir sekmede görünecek. Bu, Meta'nın kanal duyurularının doğrudan mesajlar aracılığıyla iletildiği Instagram'daki yaklaşımından farklı bir yaklaşım. WhatsApp'ta Meta, bireysel içerik oluşturucuların aksine STK'lar, tıbbi araştırma kurumları ve doğruluk kontrol kuruluşları gibi kuruluşlar tarafından kullanılmak üzere kanalları kolaylaştırmaya odaklanıyor.

Meta, yöneticilerin bu kanallarda metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anket gönderebileceklerini söyledi. Özellikle, bunlar tek yönlü konuşmalar olduğu için kullanıcılar bu mesajlara yanıt veremezler.

Kullanıcılar bir davet bağlantısı aracılığıyla kanallara katılabilirken, WhatsApp ayrıca hobiler, spor takımları ve yerel yetkililer için farklı kanallar bulmak için bir dizin oluşturuyor. Şirket, yöneticilerin kanalları için keşfedilebilirliği kapatmaları için araçlar sunacağını söyledi.

Meta, Singapur Kalp Vakfı ve doğruluk kontrol kuruluşu Colombia Check gibi erken benimseyenlerle birlikte Kolombiya ve Singapur gibi belirli pazarlarda Kanalları başlatıyor. Şirket, Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve FC Barcelona ve Manchester City gibi seçkin spor takımlarını içeren bir dizi yüksek profilli uluslararası ortağın da gemide olduğunu söyledi. Önümüzdeki aylarda Meta, Kanallar özelliğinin kullanılabilirliğini daha geniş bir ülke grubuna yaymayı ve nihai hedef olarak herhangi bir kullanıcıya kendi Kanalını kurma olanağı sağlamayı planlıyor.

Kanallar, WhatsApp'ın 2 milyardan fazla kullanıcı tabanı için Topluluklar'dan sonra büyük grup konuşmalarını kolaylaştırma çabası. Şirket geçtiğimiz yıl kulüplerin, okulların ve konut komplekslerinin tüm tartışmalar için tek bir yere sahip olmalarına yardımcı olmak için Communities'i başlatmıştı. Kanallar ile WhatsApp muhtemelen kuruluşların ve yetkililerin kullanıcılara güncellemeler ve uyarılar yayınlamak için tercih ettiği bir platform haline gelmek istiyor.
 

İlgili Haberler