WhatsApp'tan çok işe yarayacak bomba özellik

WhatsApp'tan çok işe yarayacak bomba özellik

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, bu mesajı herkesten sil özelliğinin süresini uzatarak daha eski mesajların silinmesine izin verebilir.

A+A-

Dünyanın en yaygın mesajlaşma platformu olan WhatsApp, ne yazık ki yeni özellikler getirme konusunda ön sıralarda yer almıyor. Ancak yeni gelen haberler birçok insanın istediği bir özelliğin platforma gelebileceğini gösteriyor.

Donanımhaber'in haberine göre bilindiği üzere WhatsApp’taki mesajları herkesten silmek mümkün. Ancak bu özellik yalnızca yakın zamanda atılan mesajlar için geçerli. Henüz resmi olmasa da gelen haberler bu özelliğin geliştirilme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. WABetaInfo’ya göre artık daha eski mesajları da herkesten silmek mümkün olabilir.

WhatsApp, mesajları silme özelliğini ilk kullanıma sunduğunda kullanıcılarına 8 dakikalık bir süre tanımıştı. Daha sonra bu süre geliştiriciler tarafından bir saate kadar çıkarılmıştı. WABetaInfo da yeni 2.21.23.1 sürümünün incelendiğini ve artık 3 ay önce gönderilen mesajların bile silinebileceğini belirtti.

Henüz resmi olmadığı ve şu an geliştirilme aşamasında olduğu görülebilen bu özelliğin değişme ihtimali bulunuyor. Hatta zaman sınırlamasının kalkmasının bir hata olabileceği veya geliştiricilerin bir şeyler denemek için böyle bir şey yapmış olabileceği de tahminler arasında. Ayrıca, bu özellik gelse bile, yalnızca güncellemeden sonraki mesajların silinmeye uygun olabileceği ifade ediliyor.

Yine de böyle bir özelliğin WhatsApp’a gelmesini birçok kullanıcının istediğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü insanlar, ‘pişman’ oldukları veya yanlış gönderdikleri mesajları silmek isteyebiliyor.

Rekabet konusuna gelecek olursak, Telegram ve Signal gibi uygulamalar uzun süredir eski mesajların silinmesine olanak tanıyor. Telegram, silinen mesajların iz bırakmadan kaybolmasına izin verirken WhatsApp, mesajların silindiğine dair bir not bırakıyor. WhatsApp’ın bu yönteminin daha doğru olduğunu söyleyebiliriz çünkü kötü amaçla atılan; suç, taciz içeren mesajların tespit edilmesinde bu bildirim işe yarayabiliyor.