WhatsApp'tan milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek değişiklik

WhatsApp'tan milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek değişiklik

Dünyanın önde gelen iletişim uygulamalarından WhatsApp, yeni yayın özelliği Kanallar’ı kullanıma sunacak.

A+A-

WhatsApp, "Kanallar" adlı yeni özelliğinin kullanıma sunulacağını duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bireyler ve kurumlar tarafından paylaşılan önemli bilgileri güvenli ve pratik bir şekilde takip edebilecek. Kullanıcılar, Durum sekmesini de kapsayacak olan "Güncellemeler" adlı ayrı bir sekmede takip ettikleri kanalların paylaştığı içeriklere erişebilecek.

Kanallar metin, fotoğraf, video, sticker ve anket gibi çeşitli içeriklerin paylaşılabileceği tek yönlü bir iletişim aracı olacak. Kullanıcılar sohbetlerde, e-postalarda veya çevrimiçi mecralarda paylaşılan davet bağlantıları aracılığıyla kanallara katılabilecekler. 

Kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik kanalları keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla WhatsApp, Kanallar için yeni bir arama özelliği üzerinde de çalışıyor. 

Gizlilik ön planda olacak

Gizliliğe önem veren WhatsApp, şu ana kadarki en güvenli yayın hizmetini sunmayı hedefliyor. Bunu sağlamak adına, kanal yöneticisi ve kullanıcıların telefon numaraları ve profil fotoğrafları yönetici veya diğer takipçilerle paylaşılmayacak. Kanalları takip etme kararı tamamen kullanıcıya ait olacak ve kullanıcının gizliliği ön planda olacak. WhatsApp, kanalların geçmişini yalnızca 30 gün boyunca sunucularında saklayacak.

Yöneticiler ayrıca kanallarından gelen ekran görüntülerini ve iletileri engelleme seçeneğine de sahip olacak. Bunun yanı sıra yöneticiler, kanallarında yapılan paylaşımların ekran görüntüsü alınmasını ve paylaşılmasını engelleme seçeneğine sahip olacak, bu sayede içeriklerin güvenliği artacak.

Ayrıca, yöneticiler kanallarını kimlerin takip edebileceğini kontrol edebilecek ve kanallarının aramalarda görünüp görünmeyeceğine karar verebilecek. WhatsApp, gelecekte kâr amacı gütmeyen kuruluşlar veya sağlık kuruluşları gibi sınırlı bir kitle için uçtan uca şifrelenmiş kanalların kullanıma sunulma olasılığını da değerlendiriyor.

Kanallar önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak

WhatsApp, Kanallar özelliğini ilk olarak Kolombiya ve Singapur'da kullanıma açacak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için önde gelen kişi ve kuruluşlarla iş birliği yapacak. Önümüzdeki aylarda bu özelliğin daha fazla ülkede kullanıma sunulması ve herkesin kendi kanalını oluşturmasına imkân verilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler