ABD’de Quinnipiac รniversitesince yapฤฑlan ankete katฤฑlan, ‘Y nesli’ olarak nitelendirilen 18-35 yaล grubundaki seรงmenlerin yarฤฑdan fazlasฤฑ, baลkanlฤฑk seรงiminde Demokrat Parti’nin adayฤฑ Hillary Clinton’u destekleyeceklerini belirtti.
รlkede yapฤฑlan son anketlerden birine gรถre, birรงoฤu ilk defa oy kullanacak Y nesli genรงler, Cumhuriyetรงi Parti’nin baลkan adayฤฑ Donald Trump’ฤฑ merhamet yoksunu gรถrรผyor, liderlik yeteneฤi ve tecrรผbesini yetersiz buluyor. Quinnipiac รniversitesi’nce bin 498 seรงmenin katฤฑlฤฑmฤฑyla 18 Aฤustos-24 Aฤustos’ta yapฤฑlan ankette Clinton’un oy oranฤฑ, Trump’ฤฑn yรผzde 10 รถnรผnde รงฤฑktฤฑ. Ankete katฤฑlanlarฤฑn yรผzde 22’sini oluลturan 18-35 yaล grubundaki Y nesli genรงlerin yรผzde 64’รผ, oylarฤฑnฤฑ Clinton’a vereceklerini ve yรผzde 29’u da Trump’ฤฑ destekleyeceฤini belirtti.
Genรงlerin yรผzde 78’i, Clinton’u baลkan olarak yeterli bulurken, Trump’ฤฑ yeterli bulanlarฤฑn oranฤฑ ise yรผzde 26’da kaldฤฑ, katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑn yรผzde 70’i ise Trump’ฤฑ baลkan olabilecek yeterlilikte bulmadฤฑ.
Oran olarak, ฤฐkinci Dรผnya Savaลฤฑ’nฤฑn ardฤฑndan 1946 ile 1964 yollarฤฑ arasฤฑnda doฤan ‘Baby boomers’ neslini yakalayan ‘Y nesli’, รผlkede seรงimin kaderini belirlemede รถnemli siyasi gรผรง olarak รถne รงฤฑkฤฑyor. Y nesli seรงmenler, รผlke genelinde yรผzde 31’lik oy yรผzdesine sahip bulunuyor.







