Yatırım Finansman Turkcel'i model portföye ekledi, Alarko'yu çıkarttı

Yatırım Finansman Turkcel'i model portföye ekledi, Alarko'yu çıkarttı

Yatırım Finansman model portföyünde değişiklik yaptı

A+A-

Yatırım Finansman, Turkcell'i 52,00 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklerken, Alarko Holding'i model portföyünden çıkardı.

Kurumun değerlendirmesi şöyle:

TCELL’i model portföye ekliyoruz. 2022'de BIST100 karşısında %-28,3 relatif negatif performansın ardından TCELL hisseleri, 2023 yılbaşından bu yana da BIST 100'ün %9,4 altında performans gösterdi. Enflasyonist baskılar ve TL'deki keskin değer kaybı düşük performansın ana nedenleriydi.

Öte yandan, Turkcell'in mobil (M2M hariç) ARPU büyümesi (yıllık +%68) ile 1Ç23 itibariyle TÜFE'yi (%54) aştı, devam eden yeniden fiyatlandırma sayesinde bu trendin 2Ç'de ve önümüzdeki 12 ayda devam etmesini bekliyoruz. Ek olarak, Türkiye'de daha yüksek turizm faaliyeti, önceki yıllarda olduğu gibi 2. ve 3. çeyrekte güçlü net kazanım performansına yol açabilecektir (hatırlanacağı üzere, şirket 2022'de sadece ilk yarıda 1 milyon net abone kazanımı hedefine ulaşmış ve yılı 2,3 milyon net abone kazanımı ile kapatmıştı).

Marj tarafında, ikinci yarıdaki asgari ücret artışı nedeniyle marjlar üzerinde bir miktar baskı beklesek bile, bu etki daha fazla fiyat artışı ile dengelenebilir. Genel olarak, Turkcell'i mobil segmentteki pazar lideri konumu (BTK verilerine göre mobil segmentte 4Ç22 itibariyle %41,5 pazar payı), akıllı sermaye dağılımı (dijital ve fintek yatırımları) ve sıkı maliyet yönetimi nedeniyle beğenmekteyiz.

Tahminlerimize göre TCELL hisseleri 2023T'de 3,0x FD/FAVÖK ve 7,2x F/K çarpanlarında işlem görmektedir.
ALARK’ı model portföyden çıkartıyoruz. Alarko’yu Mayıs ayında portföye eklemememizden bu yana TL bazında %44 yükselmesi ve BIST-100'ün %8 üzerinde performans göstermesi nedeniyle kâr realize ederek portföyden çıkartıyoruz. Şirketin yeni yatırımları piyasa tarafından yakından takip edilecek ve değerlememize etkilerini değerlendiriyor olacağız.

Model Portföyümüz yılbaşından bu yana %36,1 yükselirken, aynı dönemde BIST-100 Endeksi %9,0 yükseliş göstermiştir.

Yatırım Finansman'ın model portföyü şöyyle:

İlgili Haberler