Yatırımcıların baskılarına rağmen OpenAI, Emett Shear'ı CEO yaptı

Yatırımcıların baskılarına rağmen OpenAI, Emett Shear'ı CEO yaptı

Geçtiğimiz günlerde görevine son verilen Sam Altman'ın yerine OpenAI, Twitch'in eski CEO'su Emett Shear'ı atadı.

A+A-

OpenAI, yeni CEO'su olarak Emett Shear'ı seçti. Konuya aşina olan kişilere göre OpenAI yönetim kurulu, yatırımcıların görevden alınan Sam Altman'ı yeniden göreve getirme çağrılarına meydan okuyarak eski Twitch şefi Emmett Shear'ı CEO olarak işe aldı.

Shear bu yılın başlarında Amazon.com Inc. şirketinin oyun yayın sitesi Twitch'in CEO'luğundan istifa etti. Bu kişilerden birinin söylediğine göre Shear, yapay zekanın yarattığı varoluşsal tehditleri fark etmiş göründüğü için yöneticileri kazandı. Söz konusu kişi, Twitch'i dünyanın en başarılı video platformlarından biri haline getirmek için on yıldan fazla zaman harcayan bir bilgisayar bilimcisi olan Shear'ın büyük bir mühendislik grubunu yönetebilecek ağırlığa sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

OpenAI yönetim kurulunun bazı üyeleri gibi Shear'ın da gelişmiş yapay zekanın yarattığı riskleri gördüğünü düşünüyor. Varoluşsal riskleri önlemek için para bağışında bulunmayı amaçlayan sözde felsefi bir hareket olan birçok etkin fedakar, güçlü bir yapay zeka sisteminin ciddi ve yaygın zararlar yaratmak için kullanılabileceği senaryolar hayal ediyor.

Shear'ın atanması, Altman'ın Silikon Vadisi'ni şaşkına çeviren ve yapay zeka geliştirme çılgınlığının merkezindeki girişimi kaos içinde bırakan kovulma kararıyla patlak veren bir sürecin sonuna işaret ediyor. OpenAI ve dünyayı dolaşan kurucu ortağı Altman, Washington'dan Pekin'e yapay zeka üstünlüğü için bir yarış başlatmış ve Bill Gates ve Steve Jobs ile karşılaştırılmaları dikkat çekmişti.

Shear'ın işe alınması kararı, yönetim kurulunu istifa etmeye çağıran ve Altman'ın tekrar dümene geçmesini isteyen Microsoft Corp. ve Thrive Capital'in başını çektiği yatırımcılar üzerinde ikinci bir şok etkisi yarattı.

San Francisco merkezli startup'ın yönetim kurulu üyeleri, teknoloji sektöründe önde gelen en az iki yöneticiye ulaşarak birinin bu rolü üstlenmesini umduklarını söyledi.

Altman'ın işten çıkarılmasını organize eden OpenAI Baş Bilim İnsanı Ilya Sutskever, personele Altman'ın geri dönmeyeceğini söyledi.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
İlgili Haberler