OpenAI'dan kovulan Sam Altman koltuğuna geri dönüyor

OpenAI'dan kovulan Sam Altman koltuğuna geri dönüyor

Geçtiğimiz günlerde apar topar görevden alınan ve yapay zekanın görünen yüzü olarak bilinen Sam Altman, Silikon Vadisi'ni karıştırdı. OpenAI'ın hissedarları arasında artan büyük tepki sonrası Altman şirkete geri dönüyor.

A+A-

The Information'ın Pazar günü bildirdiğine göre, görevden alınan OpenAI CEO'su Sam Altman ve eski Başkan Greg Brockman, geçici CEO Mira Murati'nin personele Altman'ı davet ettiğini söylemesinin ardından Pazar günü şirketin San Francisco'daki genel merkezinde yöneticilere katıldı.

Reuters'in Pazar günü bildirdiğine göre Altman, yeni bir yapay zeka (AI) girişimi başlatmayı düşünürken bile ChatGPT botunun arkasındaki şirkete olası bir dönüşü tartışıyor. Cuma günü şirketin yönetim kurulu, birçokları için üretken yapay zekanın insan yüzü olan Altman'ı kovarak teknoloji endüstrisine şok dalgaları gönderdi. 

Altman Pazar günü mesajlaşma platformu X'te OpenAI misafir rozeti taktığı bir görüntüyü başlığıyla birlikte paylaştı: "Bunlardan birini ilk ve son kez takıyorum."

Altman'ın görevden alınması mevcut ve eski çalışanları kızdırdı ve yaklaşan 86 milyar dolarlık hisse satışının ani yönetim değişikliğinden nasıl etkilenebileceği konusunda endişelendirdi.

The Information'ın haberine göre OpenAI'nin eski başkanı ve kurucu ortağı Brockman da Pazar günü ofise geldi. Brockman, yönetim değişikliğinin bir parçası olarak yönetim kurulu başkanlığından istifa etmiş ve Cuma günü şirketten ayrıldığını açıklamıştı.

Pazar günü The Information'ın görüşmelere aşina iki kişiye dayandırdığı haberine göre, Altman OpenAI'ye geri dönerse, en büyük destekçisi Microsoft yönetim kurulunda bir rol almayı düşünüyor.

Raporda, Microsoft'un OpenAI'nin yönetim kurulunda yer alabileceği ya da oy hakkı olmaksızın yönetim kurulunda gözlemci olarak bulunabileceği belirtildi.

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
İlgili Haberler