ABD Hazine Bakanฤฑ Yellen Omikron varyantฤฑnฤฑn ekonomik toparlanmaya zarar vermeyeceฤi gรถrรผลรผnde.
Bir konferansta konuลan Yellen, Omikronโun zorluklara neden olduฤunu ve รถnรผmรผzdeki birkaรง ay bazฤฑ verileri olumsuz etkileyeceฤini belirterek โAncak Omikronโun yรผzyฤฑldaki en gรผรงlรผ ekonomik bรผyรผme dรถnemlerinden biri olan bu sรผrece zarar vermeyeceฤine inanฤฑyorumโ diye konuลtu.
Yellen yรผksek aลฤฑlama oranlarฤฑ ve Biden hรผkรผmetinin Amerikan Kurtarma Planฤฑ nedeniyle ekonominin ciddi hasar almayacaฤฤฑnฤฑ savundu.
Biden hรผkรผmeti, 1.9 trilyon dolarlฤฑk Kurtarma Planฤฑ olarak bilinen programla Kovidโden zarar gรถren hanehalkฤฑ ve zor durumdaki iลletmelere destek saฤlamฤฑลtฤฑ. Ancak program, enflasyonun 30 yฤฑlฤฑn zirvesine รงฤฑkmasฤฑnda da etkili olmakla suรงlanฤฑyor.
Bloomberg anketine katฤฑlan ekonomistler Omikron varyantฤฑnฤฑ gerekรงe gรถstererek ABD ilk รงeyrek bรผyรผme tahminlerini yรผzde 3.9โdan yรผzde 3โe dรผลรผrdรผ. Ekonomistler sonraki รงeyreklerde ise bu etkinin kaybolacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrรผyor.







