Yeni ABD yaptırımları nikel fiyatlarını üç haftanın zirvesine çıkardı

Yeni ABD yaptırımları nikel fiyatlarını üç haftanın zirvesine çıkardı

ABD'nin Rusya'ya karşı çok daha büyük yaptırımlara hazırlandığının duyurulması sonrası nikel fiyatları yükselişe geçti, son 3 haftanın zirvesi görüldü.

A+A-

Şanghay'da nikel fiyatları, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulayacağı spekülasyonu ile küresel arz konusundaki endişelerin canlanmasıyla %2'den fazla artış göstererek üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Mart vadeli nikel kontratı, TSİ 06.12'de %2,6 artışla 130.570 yuan/tona (18.152,37 dolar) yükseldi ve 29 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyelerine vardı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli nikel, dün %3,6 artış göstererek geçen Kasım ayından bu yana en büyük günlük kazancını kaydettikten sonra bugün %0,3 düşüşle 16.885 dolar/tona geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'un Cuma günü Moskova'ya yönelik büyük bir yaptırım paketini açıklamayı planladığını söyledi. Bu, Rusya için önemli bir gelir kaynağı olan metalleri içerebilir.

LME'de alüminyum önceki seansta üç haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra %0,2 düşüşle 2.216 dolar/tona geriledi.  Bakır 8.542 dolar/tonda sabit kaldı.

İlgili Haberler